Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Koronaya çözüm bulunduğunda ve bugünler bittiğinde, ne olacak?

Güncelleme :30.05.2020

 Dezenfektan üretimi, dezenfeksiyon cihazlarına talep artmaya devam edecek, gittikçe büyüyen bu pazarda TORA’da yerini aldı. 

Dünya bugünlerde evine kapandı diyebiliriz. Herkes endişeli bir şekilde bu kabus dolu günlerin bir an önce bitmesi için sabırsızlanıyor. Korona salgını bugün yaklaşık 200’ü aşkın ülkede hayatı durdurma seviyesine getirdi. Bu kadar hızla bulaşan ve hayati tehlike taşıyan, başlarda grip algısıyla ortaya çıkan bu virüs dur durak bilmiyor. 

Hepimiz sosyal medya sayesinde bu hastalıktan korunmak için neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Uzmanlar sürekli açıklamalarda bulunuyor. “Ellerinizi yıkayın, kişisel hijyeninize özen gösterin, ortak kullanım alanlarından uzak durun, evinizde kalın ve gerekmedikçe dışarı çıkmayın.” 

Bu süreç devam ederken, Korona bize ortak kullanılan mekanların, temas noktalarının aslında bizler için ne denli tehlikeli olabileceğini hatırlattı. Hepimiz şuan dokunduğumuz bir su şişesine dahi kontamine oldu mu acaba gözüyle bakıyoruz. 

Peki, Koronaya çözüm bulunsa dahi, her şey eskisi gibi olabilecek mi?

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların öngörülerine göre birçok birey, gündemdeki pandemi sonlandığında eski rutinine kolayca dönemeyecek. Yani, 1 ay öncesinde bir otobüste tutamaçlardan tutunmak, bir petrol istasyonunun tuvaletini kullanmak bizler için sıradan bir rutin diziniyken, pandemi sonrası hayatımızın vazgeçilmezi olan tüm bu ritüelleri gerçekleştirdikten sonra pandemi günlerinde yaşadığımız kaygılara benzer kaygıları yaşamaya ne yazık ki devam edeceğiz. Nasıl ki dışarıyla temasımızda dokunduğumuz yabancı cisimlere temas sonrası elimizi temizleme ihtiyacı hissediyorsak, psikolojik açıdan rahatlama ve güvende hissetme amaçlı aynı dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirme isteğimizin devamlılığı söz konusu olacak. 

Bu da kolayca dezenfektanlara, maskelere ve eldivenlere veda edemeyeceğimiz anlamına geliyor.

Dezenfektan üretimi, dezenfeksiyon cihazlarına talep artmaya devam edecek, gittikçe büyüyen bu pazarda TORA’da yerini aldı. 

Bu haber 5491 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Pakistan, enerjide talep artışını yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılamaya çalışıyor... 03.06.2025
Alpet, Pazar Payındaki Büyümesiyle Zirveye Yürüyor... 03.06.2025
ENSİA’dan İhracatçılara “Skdm’de Erteleme Yok” Uyarısı ... 03.06.2025
Mayısta Otomotiv endüstrisi 3,9 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu... 03.06.2025
Enerjide acele kamulaştırma kararları... 03.06.2025
Elektrik tüketiminde sanayi öne çıkıyor... 03.06.2025
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için TTB montajı 30 Haziran'a kadar yaptırılabilecek... 03.06.2025
TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak oldu... 03.06.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-mayıs döneminde yüzde 3,7 arttı... 03.06.2025
Elektrikli Araç Ekosistemi ve Dönüşümü Analizi gelecek projeksiyonlara dikkat çekiyor... 03.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.