Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Dünya devi Tokheim de Gasgrup çatısı altında !

Güncelleme :26.08.2021

 Tokheim’in Quantium serisi akaryakıt dispenserlerinin olduğunu söyleyen İrfan Akdoğan,  bu seride müşterilerimize ihtiyaç ve isteklerine göre tek yön tek tabancadan iki yönlü 10 tabancaya kadar alternetif konfigurasyonlu dispenser seçeneği  sunabiliyoruz dedi.

Dover Fueling Solutions çatısı altındaki bir başka dev marka Tokheim de Türkiye pazarında ki  faaliyetlerine Gasgrup’la devam etme kararı aldı. Konu ile ilgili Gasgrup Genel Müdürü İrfan Akdoğan ile görüştük. 

Merhaba İrfan Bey, öncelikle yeni distribütörlüğünüz hayırlı olsun. Bize biraz Tokheim’den bahseder misiniz ?  

Norveç asıllı bir Amerikalı olan John J. Tokheim’in 1901 yılında ilk perakende akaryakıt dispenser patentini almasıyla Tokheim Manufacturing Company Iowa’da kurulmuş. Önce Amerika ve Avrupa’da giderek büyüyen marka sonrasında dünya çapında bilinirliğe ulaşmış. 2016 yılında Dover Fueling bünyesine katılan  Tokheim, akaryakıt dispenseri yanı sıra istasyonlar için ödeme sistemleri ve otomasyon ürünleri de üretmektedir. Son olarak 2021 yılında Dover Fueling Solutions’un istasyonlar için geliştirdiği ve bölge bölge aktif hale getirmeye başladığı dijital çözüm platformu olan DFS DX de bu ürünlerin önemli bir parçasıdır. 

Biraz önce söyleğidiniz gibi Tokheim dünya çapında bir marka, bize Tokheim ürünlerini anlatır mısınız ? 

Sektörde bilinen bir marka olduğu için çok fazla detaya girmek istemiyorum ama özet olarak Tokheim’in Quantium serisi akaryakıt dispenserleri mevcut. Bu seride müşterilerimize ihtiyaç ve isteklerine göre tek yön tek tabancadan iki yönlü 10 tabancaya kadar alternetif konfigurasyonlu dispenser seçeneği  sunabiliyoruz. Ayrıca Quantium Alternatif serisi ile LPG ve AdBlue  gibi ürünleri hem aynı dispenser ile hem tekli olarak dağıtımı yapılabilmekte. Tokheim’in alemeti farikası diyebileceğim iki özelliğinden bahsetmeden geçmek istemem. Bunlardan birincisi düşük TSOM (Toplam Sahip Olma Maliyeti) yani sadece satın alma maliyeti değil, ürünün kullanım süresi boyunca kullanıcıya sağladığı maliyet avantajı. İkincisi ise Quantium 510 modellerinde kullanılan hortum toplama sistemleri (FHR-SHR) ki bu da istasyonların dispenserlerinde en çok sıkıntı yaşadıkları, hem görüntü ve çevre kirliliğine hem de hortum ezilmelerine karşı geliştirilmiş çok sağlıklı bir sistemdir. 

Wayne distribütörlüğü ile başlayan süreçten itibaren Gasgrup’un perakende akaryakıt ürünlerinde çok aktif olduğunu görüyoruz. Son olarak bu markalara Tokheim eklendi. Bu süreci bizimle paylaşır mısınız?

Evet, Gasgrup olarak kısa süre içinde geniş bir ürün yelpazesine ulaştık. Umarım artarak devam eder. Burada iki hususun önemli olduğunu düşünüyorum. Birincisi, bizim Gasgrup olarak bugüne kadarki gerçekçi ve profesyonel yaklaşımımız. İkincisi ise Dover Fueling Solutions’ın global olarak tek çatı altında topladığı markaları tek bir çatı altında pazarlama hedefi. Bu ikisi birleşince Tokheim distribütörlüğünün gelmesi de kaçınılmaz oldu. Bu arada bugüne kadar Tokheim’in bilinirliğinin artması için çaba harcayan eski distribütörlere ve çalışanlara da sizin vasıtanızla teşekkür etmek isterim. 

‘Tokheim artık Gasgrup güvencesiyle’ sloganlarınızdan birisi. Müşteriler ne zaman Tokheim ürünlerine erişebilecek?

Aslında süreç hemen hemen tamamlandı gibi. Servis altyapımızı tamamlamak üzereyiz. Bunun yanı sıra yedek parça tedariğimizi tamamladıktan sonra işin en kolay kısmı olan ürünlerin  getirilmesi (stoklanması) kalıyor ki  bunu da başlattık. Hedefimiz en kısa sürede müşterilerimize eksiksiz şekilde hizmet verebilmek için hazır olmak. İşte o zaman gönül rahatlığıyla müşterilerimize Tokheim artık Gasgrup güvencesiyle diyebileceğiz. 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

Maalesef küresel olarak umulduğundan uzun süren ve sürmeye devam eden bir pandemi süreci yaşıyoruz. Yakın zamanda ülke olarak önemli orman yangınları ve sel felaketleri gibi felaketler de yaşadık. Hepimize çok geçmiş olsun. Umarım bu zorlukları hep beraber en kısa sürede aşarız. 

Sağlıklı ve mutlu günler dileğimle. 

Bu haber 3061 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yapıldığını açıkladı... 20.05.2025
Opel Türkiye’den yılın ilk 4 ayında büyük başarı ... 20.05.2025
Bakan Bayraktar: Günlük petrol ihtiyacımızın % 8'ini Gabar'dan karşılar hale geldik... 20.05.2025
OYAK’ın 65’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi... 20.05.2025
Akkuyu Nükleer, Gençleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliğinde Buluşturdu ... 20.05.2025
ABD'li şirket pil hücrelerini Türkiye'de üretecek... 20.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.