Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Türkiye Enerjide Yurtdışına Bağımlı

Güncelleme :27.03.2014

 İstanbul Aydın Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü’nün düzenlediği konferansa, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yılmaz “Yapılarda Enerji Verimliliği” konusunda konuşmacı olarak katıldı.

Enerji verimliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, “Türkiye enerjide yurtdışına bağımlı. Hangi alanda enerji verimliliği konusunda tedbirler alırsanız, ülkemizin hem ekonomisine hem gidişatına katkıda bulunabiliriz” dedi.  

Enerji tüketiminin en çok binalarda olduğunu vurgulayan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Dünyada ciddi çevresel problemler yaşanıyor. Dünyada binalar enerjinin yüzde ellisini tüketiyorlar. Isıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatmada çok fazla enerji harcanıyor. Binaların enerji sorununu çözersek ülkenin enerjisinin yüzde ellisini çözdük demektir. Enerji verimliliğini etkileyen yüzlerce parametreler var, bunların bir kısmı mimari, bir kısmı da binanın ısıtma sistemiyle ilgili olan parametrelerdir. Mimar bir binanın yönetenidir, bunu etkileyen sistemleri de bilmelidir. Tasarladıkları binalarda bunlara dikkat etmelidir.”

Bütünleşik tasarımla yeşil binaların sürdürülebilir enerji kapsamında çevreye katkıda bulunduğunu belirten Yılmaz, soğutma ve aydınlatma enerjisini ne kadar doğal yollarla giderilirse o kadar enerji verimliliği sağlanabildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, mimarlık öğrencilerine tasarım aşamasında dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi. Doğru proje ile hem zaman, hem de maliyet açısından tasarruf edileceğini söyledi.

Bu haber 4055 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.