Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Türkiye’ye yerli elektrikli araba yolculuğunda yol gösterecek yenilikçi teknolojilere ihtiyacı var

Güncelleme :17.11.2018

 3DEXPERIENCE gibi işbirliğine dayalı ve yenilikçi bir platform, yerli elektrikli otomobillerin tasarımından imalatına ve satışına kadar tüm üretim süreçlerinde Türkiye’ye birçok fayda sağlayabilir. 

Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Elif GÜRDAL

Ülke çapında çok sayıda işçi ve fabrika ile birçok araba fabrikası bulunan Türkiye, 2023 yılı itibariyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflemektedir. Bu yolu takip etmek için ülke, farklı alanlarda kendi markalarına sahip olmak istemektedir. Bu alanlardan ilk ikisi yerli savaş jeti ve yerli elektrikli araba markalarıdır. Türkiye, yakın gelecekte kendi yerli elektrikli otomobil markasını üretebilecek güçlü bir vizyona sahiptir. Devletimiz, yerli bir araba geliştirmek için zamanın geldiğini ve bu otomobilin, dünyadaki otomotiv trendleri nedeniyle elektrikli olması gerektiğine inanıyor. “Türkiye’nin Otomobili” adını taşıyan bu proje altında elektrikli otomobil geliştirme fikri en üst düzeyde desteklemekte ve teşvik edilmektedir. 

 Bu vizyona ulaşmak için hedef, tam ölçekli üretimi 2021 yılında olacak bir prototipi 2019’da hazır hale getirmektir. Orta vadede planlanan elektrikli otomobiller tek bir platformda üretilecek ve Türk halkının ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanacaktır. İkinci aşamada elektrikli otomobiller, küresel pazarlar için küresel bir marka haline gelecek şekilde geliştirilecektir.

 Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok, katma değerli çözümlere ihtiyacı var

 Otomotiv endüstrisi ortamı dünyada ve Türkiye’de her geçen gün gelişmektedir. Birlikte çalışmayı mümkün kılan, akıllı ve sezgisel dijital ortamlar, bu sektörde yeni deneyimler yaratan inovasyon laboratuvarları işlevi görmekte. Dolayısıyla yenilikçiler, inovasyonu gerçekleştirirken mutlaka karmaşıklığı yönetmeli, performansı optimum hale getirmeli ve araç güvenliğini sağlamalıdır. Geleneksel çözümler şu andan itibaren endüstri için yeterli değildir. Çözümlerin sunacağı katma değerler her zamankinden daha kritiktir. 

Yeni bir otomobil tasarlamak ve üretmek hiçbir zaman kolay değildir. Aynı zamanda bu Türkiye için yeni bir deneyim olacağından ;  tasarım, üretim veya satıştaki hatalar için tolerans düşük olacaktır. Türkiye’nin uluslararası rekabeti kaçırmamak için kaybedecek zamanı olmadığına inanıyoruz. Türkiye’nin hırslı ve kararlı vizyonu katma değeri yüksek çözümlere ihtiyaç duymaktadır. 

Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu, şirketlerin yeni nesil otomobil üreticisi olma yolundaki gelişimlerini hızlandıran ölçeklendirilebilir ve uyarlanabilir bir platformdur. 3DEXPERIENCE Platformu, dijital aracın tamamını geliştirme döngüsünde, en uygun araç seçeneklerini simüle eder, birleştirir ve performans hatalarını ayrıntılı tasarımdan önce tespit eder.

Yeni nesil aracın başarısı gelişmiş yaratıcı tasarım, paylaşılan zeka, sistem mühendisliği ve çok alanlı işbirliğini gerektirmektedir. Sürücüsüz ve bağlantılı arabalar verimli, uygun fiyatlı, temiz ve çevreci bir seyahat çağına yol göstermektedir. 3DEXPERIENCE platformu, akıllı otomobilin kavramsal tasarımı, dahili sistemleri ve yazılım geliştirmede yer alan çoklu disiplinler arasında uçtan uca dijital sürekliliği destekleyen yenilikçi uygulamalar sunmaktadır. 

Dassault Systèmes’in teknolojisi, elektrikli araç pazarında hedefleri olan devletler ve şirketlere 3DEXPERIENCE platformu ile değer oluşturma, tasarım ve üretim sürecinin çeşitli bölümleri için tek bir ortak platformla yardımcı oluyor. 

Endüstrinin geleceğine referans olacak başarı hikayeleri 

Dassault Systèmes, otomotiv endüstrisinde büyük bir geçmişe ve endüstrinin gelecekteki yol haritasını bugünden şekillendiren birçok başarı hikayesine sahiptir. Bunlardan biri, günümüzün en popüler araba markalarından olan Tesla Motors’dur. Tesla Motors, dünyanın elektrikli otomobillere bakışını değiştiren otomobil üreticilerinden biridir. 

Bir otomotiv şirketi olarak Tesla’nın bir aracı, elektrikli güç aktarma organları ile sıfırdan verimli bir şekilde tasarlaması gerekiyordu. Tesla elektrikli otomobillerin piyasada kabul görmesinin yolunu açarken, bu yolda işbirliğine dayalı tasarım kritik bir unsurdur. Otomotiv endüstrisinde bir devrim yapmakta olan Tesla Motors, kuruluşundan itibaren Dassault Systèmes’in çözümlerini kullanmakta ve Versiyon 6 (V6) PLM’yi tek platform olarak standartlaştırmaktadır. 3DEXPERINECE Platform, Tesla’nın günlük işbirliğine dayalı ürün geliştirme ve üretimde kullandığı ortak dili sağlar. Aynı zamanda Tesla’nın uygun program geliştirme disiplinine ulaşmasına yardımcı olur ve süreçlerinin düzenini korumasını sağlar.

Diğer örnek, Fransız mühendislik şirketi AKKA Technologies’tir. AKKA ve dahili Ar-Ge merkezi, otomobil üreticilerine yeni mobilite çözümleri uzmanlığını sergilemek istemiştir. Konsept otomobillerinin tasarımı, yaratıcılık ve yenilikçiliği teşvik ederken konsept geliştirme ve döngü sürelerinin azaltılmasında daha yüksek hıza ihtiyaç duymakta. AKKA Technologies ve AKKA Research, otonom Link & Go 2.0 elektrikli aracı geliştirmek için bulut üzerinde Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu seçti.

Türkiye doğru ortakları ve doğru çözümleri seçmek zorunda

Dassault Systèmes, Türkiye’nin elektrikli otomobilleri tek bir platformda üretmeye yönelik vizyonuna inanmaktadır. Ve bu büyük ve önemli projenin bir parçası olmaya ve projeye destek olmaya hazırdır. Sektördeki önemli global deneyim ve yenilikçilik gücü ile Dassault Systèmes doğru ortak olabilir. 3DEXPERIENCE gibi işbirliğine dayalı ve yenilikçi bir platform, Türkiye’nin elektrikli otomobillerinin tasarımından imalatına kadar tüm üretim süreçlerine en kolay adaptasyonu sağlayabilir. 

Bu haber 4820 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.