Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Kaya Çiftliği'nden lojistik hamlesi

Güncelleme :12.12.2018

Trakya’nın bereketli topraklarında yetişen hayvanlardan elde edilen sütleri en iyi ve en yeni teknolojilerle işleyen Kaya Çiftliği, lojistikte yaptığı yatırımla maliyetlerinden tasarruf yapmayı hedefliyor.
 

Günümüzün teknolojisiyle donatılmış fabrikasında günlük 200 ton süt işleme kapasitesine olan Kaya Çiftliği, 140 çeşit ürün üreterek yıllık 12 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Gider sıralamasında lojistik maliyetleri üçüncü sırada yer alan Kaya Çiftliği'nin 2019 öncelikleri arasında lojistik konusundaki maliyetleri düşürmek yer alıyor.


Türkiye'nin 21 farklı ilinde mağazaları bulunan marka, tüm depolama ve dağıtım hizmetini yönetim ve lojistik merkezi olan İstanbul-Sultanbeyli’den gerçekleştiriyor. Lojistik operasyonlarının yüzde 98'ini kendi bünyesinde gerçekleştiren Kaya Çiftliği'nin Yönetim Bilgi Sistemleri Müdürü Selahattin Emen, süt ürünleri lojistiğinin gereksinimlere uygun çözümler, kalite ve kontrol alt yapısı gerektirdiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:


"Web üzerinde çalışan yazılımımızı gerçekleştirdik"


"Kaya Çiftliği olarak 21 adetlik frigorifik araç filomuz mevcut. Güzergahımız dışındaki müşterilerimiz için de dış kaynak kullanıyoruz. Amacımız süreçlerimizi yönetirken optimum kaynak ve maksimum fayda sağlamak. Bunun için lojistik süreçlerimizi sürekli gözden geçiriyoruz. Ürünlerin farklılıkları, müşteri talepleri ve deponun fiziki şartları operasyonlarımızı şekillendirmede önemli bir etken. Bunu sağlamak için de perakende mağazalarımızla lojistiğimizi entegre yöneten Türkiye’de ilk web üzerinde çalışan yazılımımızı geliştirdik. Ürünlerin stoklanması ve sipariş toplama süreçlerinde sistem üzerinden en iyi rota mesafesinde hesaplayarak optimize ediyoruz. Çalışanlarımızın sipariş toplama hızını ve verimliliğini ölçüyoruz. Ürün stoklarına göre özel stok alanları oluşturuyoruz. Personelimizin eğitimine ve sürekli iyileşmeye önem veriyoruz."

"Süt ürünlerinin gerektirdiği ısı derecesinde taşınması çok önemli"

"Gıda lojistiğinde en küçük bir ihmal, ürünlerinizin çöp olmasına sebep olur. Dolayısıyla ürünlerin hijyenik ortamda ve gerektirdiği ısı derecesiyle taşınması çok çok önemli. Farklı ısı derecelerindeki ürünlerin farklı araçlarla taşınması ve stoklarınızın en iyi şekilde kontrol edilmesi gıda lojistiğinin olmazsa olmazları. Süt ürünlerinin tedariğinden tüketiciye ulaştırılıncaya kadarki tüm süreçlerde soğuk zincirin bozulmadan ve titizlikle yönetilmesi gerekmekte. Yaptığımız iş yoğun uzmanlık ve teknoloji gerektiriyor. Bu sebepten gıda lojistiğine uygun depo dizaynımızı oluşturduk. Soğuk zincir yönetiminin etkinliğini artırmak için de en gelişmiş bilgi teknolojilerini kullanıyoruz. Yatırımlarımızı ağırlıklı olarak bu yönde gerçekleştiriyoruz."


"Helal Gıda sistemi de bunu gerektiriyor"


"Kaya Çiftliği olarak öncelikle süt kalitesinden emin olmak için bize süt sağlayan çiftliği ziyaret ediyor, çiftliğin temizlik ve hijyeni ile hayvanların nasıl beslendiği konularında incelemeler yapıyoruz. Gerekli üretim izni, denetim ve kontrol belgelerini incelemek; ürün kalite ve hijyeninden emin olmak için kapsamlı laboratuvar analizlerine tabi tutmak olmazsa olmazlarımız. Sütün tedariğinden ürünün tüketici ile buluşmasına kadar tüm hijyen ve soğuk zincir kurallarını en son teknolojik sistemlerimizle uyguluyoruz ve bu konudaki yatırımlarımıza devam ediyoruz."

 

Bu haber 9322 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.