Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

OKT Trailer, AR-GE Merkezi Belgesi İle Sektörde İnovasyon Dönemini Yaşıyor

Güncelleme :23.11.2019

 T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından treyler sektöründe 4. Türkiye’nin 964. Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilen OKT Trailer, Ar-Ge Merkezi Belgesini Ankara’da düzenlenen törenle aldı. 

Üstyapı ekipmanları ve treyler sektöründe adından sıkça söz ettiren OKT Trailer, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni”ne katılarak geçen yıl faaliyete başlayan Curiosity Center (Ar-Ge Merkezi) belgesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’tan alarak daha fazlası için merak etmeye, yaptığı yenilikler ile sektöründe lider bir marka olma yolunda devam ediyor. 

 OKT Trailer, bu kapsamda daha fazlası için merak diyerek DNA’sında merak kodlarını harekete geçirdi ve ilk olarak Dünya’da sayılı Türkiye’de ilk olan “Shining Star” ile ürün tasarımda ve geliştirilmesinde yeni bir çağa geçti. Curiosity Center (Ar-Ge Merkezi) çıktısı Shining Star, SASO 2288/2005 standartlarına uygun, Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden ARAMCO firmasının duyurduğu ADR sertifikalı ve SASO standartlarına uygun tanker yenileme programı kapsamında Dünya çapındaki projede onaylı olması ile adından sıkça söz ettiriyor.

  Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş; “Adını ‘Curiosity Center’ koyduğumuz özgün tasarımlı Ar-Ge Merkezimizde hızlı, esnek ve aynı dili konuşan çalışma prensibi ile teknolojik gelişmeleri yakın takibi alarak en son teknolojiye yatırım yapmaktayız ve bilişim sektöründeki en üst noktaya ulaştığımız merkezimizde gelişen teknolojiye ayak uyduran, ergonomik ve teknolojinin bütün fonksiyonlarını kullanabilen treylerler konusunda çalışmalarımız ve yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Küresel rekabette öne çıkmak ve Dünya’da markanızın konuşulması, Ar-Ge yatırımlarını ve devamlılığını sağlayabilmekle mümkündür. Bu hususta ileri teknolojiye düzenli olarak yatırım yaparak, ürünlerimiz ile fark yaratıyoruz. Çalışmalarımız neticesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda AR-GE Merkezi belgesini almanın gururunu yaşıyoruz" dedi 

 AR-GE ve inovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi diyen Hakan Maraş; “Dünya pazarında sahip olduğumuz güçlü konumun en önemli dayanağının Ar-Ge alanındaki çalışmalarımız olduğunun bilinci ile ürünlerimizde ergonomik ve yenilikçi çalışmalara önem veriyoruz. Güçlü ve tecrübeli kadromuz ile her geçen gün artan teknolojik gelişmeleri karşılamak ve hatta öncesinde harekete geçmek için geleceğe yönelik çalışıyor, ürünlerimizi değişen teknolojiye uygun olarak geliştiriyoruz. Böylece Dünya’da adımızdan sıkça söz ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber 2837 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.