Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ASİS’ten ThermoGate® Termal Geçiş Sistemi

Güncelleme :10.06.2020

 ThermoGate® Termal Geçiş Sistemi ile normalleşme sürecinde akaryakıt şirketleri ve istasyonlarına güvenle dönüş mümkün

Türkiye olarak normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde yaşanan Koronavirüs pandemisi nedeniyle toplu çalışma veya yoğun personel olan yerlerde virüsün önemli göstergesi olan vücut sıcaklığının tespiti çok önemli hale gelmiştir. Normalleşme süreci rehberinde de yere alan ve kimi sektörler için mecbur kılınan ateş ölçümü yapmak ThermoGate® sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. 

 ThermoGate®’in aksine piyasada kullanılan ateş ölçüm cihazları tek tek ölçüm yapabilmekte, insanların yoğun bir şekilde giriş yaptığı noktalarda, tekil ölçümlerde ciddi zaman kaybı oluşturmakta ve efektif olamayan kontroller gerçekleştirilmektedir. Termografi yöntemiyle ölçüm yapan ThermoGate®, ± 0,5 ° C doğrulukla dakikada 100 kişiye ölçüm yaparak size zaman kazandırır. ThermoGate®, yalnızca insan vücudunun IR (kızılötesi) radyasyonunu toplar ve algılayarak bunu yorumlar. Kurulumu, bakımı ve kullanımı oldukça kolay olan ThermoGate® cihazını herkes kullanabilir ve bakımını yapabilir, nadiren bir teknisyen gerektirir.

ThermoGate® kullanmanın avantajları; 

Hızlı kontrol oranı ile kişilerin hızlı ve sürekli geçişine engel olmaz. 

Her iki yönde de geçerken ölçüm yapılabilir. 

Kontrol edilen kişi / kişilerle fiziksel temas gerekmez.

Cihaz, insan vücudu tarafından fiziksel olarak yayılan kızılötesi radyasyonu pasif olarak aldığı için vücut için zararlı radyasyon yaymaz.

Cihaz üzerinde, farklı boylara sahip insanlar için ölçüm doğruluğunu sağlamak adına aynı anda 18 farklı vücut noktasını ölçen çoklu elektronik termometre bulunur. 

Ateşi ölçülen kişinin kafa sıcaklığının iç vücut sıcaklığı ile entegrasyonunu sağlarken otomatik kalibrasyon ve cilt sıcaklığı eşleştirme algoritmaları kullanılır.

Kalibrasyon ve ayar vb gerektirmeden doğrudan ölçüm yapılabilir.

Kapı ya da turnike geçiş sistemleri ile entegre edilerek ölçümler kişi bilgisi ile birlikte otomatik kayıt altına alınabilir. 

Cihazın kullanımı ve çalıştırılması için herhangi bir özel bilgiye veya eğitime gerek yoktur.

Ateş ölçüm için özel personel görevlendirilmesine gerek yoktur. 

 ThermoGate®, özellikle akaryakıt sektörü gibi işleyişinin sürekli devam etmesi gereken sektörlerde, akaryakıt şirketleri ve istasyonları için normalleşme sürecine güvenli olarak geçmelerini, faaliyetlerini de sağlıklı bir şekilde devam ettirmelerin olanak tanımaktadır. 

Asis Otomasyon güvencesi ile kullanıma sunulan ThermoGate® Termal geçiş sistemi, akaryakıt istasyonları personel, istasyon marketleri, dağıtım şirketleri, fabrikalar, havaalanları, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, marketler, okullar, hastaneler, sinemalar, oteller, restoranlar gibi insan trafiğinin yoğun olduğutüm giriş noktalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Asis Otomasyon Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, normalleşme dönemi ile birlikte öncelikle sektörümüzde olmak üzere, ofislerimizde, istasyon marketlerinde, dağıtım şirketleri merkezlerinde ve diğer bilumum yerlerde insan trafiğinin doğal olarak artacağını, bina giriş çıkışlarında yapılan manuel ateş ölçümleri bir külfet halinde geleceğini ön görüyoruz. Öyle ki tüm dünyada bina girişlerinde ateş ölçümü yapacak kişiler istihdam edilmeye başlanmış durumda olup, bu uygulamalar kurumlara ilave yükler getirmesinin yanında, ziyaretçiler tarafından da çok olumlu karşılanmayan süreçlerin oluşmasına sebebiyet vermekte. Yaşanılan gelişmelere istinaden bizler de elbette boş durmadık ve güvenle çalışabilmemiz ve işlerimizi devam ettirebilmemiz adına ThermoGate®’i sektörümüze sunmuş durumdayız. ThermoGate®‘in giriş noktalarında konumlandırılması sonrasında, insanları durdurmadan yaptığı ve dakikada 100 kişinin ateşini yüksek doğrulukla ölçebilmesi hem istihdam ihtiyacını ortadan kaldırmakta hem de giriş noktalarında bir eleme yaparak iç ortamlarda sağlık güvenliğini arttırmaktadır, dedi. 

 

Bu haber 5319 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Ares Logistics, 50 Adetlik Iveco S-WAY Siparişinin 11 Adetini Teslim Aldı... 01.05.2024
Enerji ithalatı faturası martta yüzde 5,9 azaldı... 01.05.2024
Chery ARRIZO 8 PHEV 1463 Kilometrelik Menziliyle Olduğu Kadar, Yüksek Konforuyla da Sınıfı Geçti! ... 01.05.2024
Doğuş Otomotiv’e Kurumsal Yönetim Ödülü... 01.05.2024
MAN, Türkiye’nin lider firmaları Volkan Group’a 40, Kanarlar Group’a da 25 adet araç teslimatı yaptı... 01.05.2024
TEMSA ve FUSO, Türkiye’deki 40 yıllık iş birliğini yeni eCanter ile taçlandırıyor... 01.05.2024
CK Enerji çalışanları, İstanbul Yarı Maratonu’nda kanserle mücadele için koştu... 01.05.2024
SOCAR Türkiye’de ‘Stratejik Yetkinlikler Geliştirme Programı’ devam ediyor... 01.05.2024
Pasifik Eurasia Net Dönem Karını Yüzde 125 Artırdı... 01.05.2024
Peugeot Sanal Gerçeklikte 20. Yılını Kutluyor!... 01.05.2024
Çinli şirket, Katar için 18 dev LNG gemisi yapacak... 01.05.2024
Logitrans, UTİKAD Kadın Odak Grubu'nu Mersin'de Ağırladı... 01.05.2024
Siemens prototip Megawatt Şarj Sistemi ile ilk kez 1MW şarj sağladı... 01.05.2024
Otomotiv devleri, hidrojenli modellerini Beijing’de tanıttı... 01.05.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı şubatta yüzde 11 arttı... 01.05.2024
Allison Transmission, IFAT 2024'te Düşürülen Yakıt Tüketimi ve Emisyonlara Yönelik Çözümlerini Sunuyor... 01.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.