Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OMV ve Bayındır Sağlık Grubu Enerji Verimliliği İş Birliği Sözleşmesine İmza Attı

Güncelleme :30.06.2020

 Enerji sektörünün öncü şirketlerinden OMV, Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır Sağlık Grubu ile Türkiye enerji ve sağlık sektörlerinde ilk birleşik Elektrik Tedariki ve Enerji Hizmetleri sözleşmesine imza attı. Yapılan anlaşma kapsamında Bayındır Sağlık Grubu’nun enerji verimliliğinde optimizasyon sağlanarak, grubun yılda 1,3 milyon kWh elektrik enerjisi tasarrufu ile 1.7 milyon TL’lik bütçe tasarrufu yapması planlanıyor.

 OMV, hızla değişen ihtiyaçlara ve farklılaşan taleplere çözüm üretecek yenilikçi ve sürdürülebilir ürünleri ile tüm sektörlere yönelik hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor. OMV, bu çalışmaları kapsamında sağlık sektörünün önde gelen kurumlarından Bayındır Sağlık Grubu’na sunduğu hizmet paketi ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Enerji tedariği ile birlikte enerji optimizasyonuna yönelik Türkiye’deki ilk çalışma olan bu proje ile Bayındır Sağlık Grubu’nun enerji tedarikinde yenilikçi çözümler sunularak enerji tüketiminde verimlilik sağlanacak. Bayındır Sağlık Grubu’nun enerji tüketimini iklim, saat gibi çeşitli parametrelere göre yöneterek azami verimlilik sunmayı taahhüt eden OMV, bu çalışma ile Bayındır Sağlık Grubu’na yılda 1,3 milyon kWh elektrik enerjisi tasarrufu ve 1.7 milyon TL’lik bütçe tasarrufu sunmayı hedefliyor.

OMV tarafından yapılan yatırım ile proje kapsamında elektrik tüketiminde verimliliğin artırılması için gruba bağlı hastanelerde kullanılan soğutma sistemi, yeni nesil yüksek verimli ürünler ile değiştirilmiştir. Bayındır Sağlık Grubu’nun enerji sistemi bakım faaliyetlerini yürütecek olan OMV ayrıca proje kapsamında sistemin seçilmesi, elektrik tedariki, sahaya ulaştırılması, kurulması ve devreye alınması aşamalarından da sorumlu olacak.

Bayındır Sağlık Grubu ile yaptıkları anlaşma ile hem enerji hem de sağlık sektörlerinde bir ilke imza atmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden OMV Türkiye Genel Müdürü Serkan Hotoğlu konuya ilişkin olarak “OMV Türkiye olarak enerji sektörünün dinamiklerini yakından takip ediyor ve sektörün gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji yönetiminin gelecekte çok daha fazla önem kazanacağını ve bu vizyonla yatırım yapan şirketlerin de öne çıkacağını öngörüyoruz. Bu anlamda pazarın ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiğimiz bu enerji verimliliği projesiyle Bayındır Sağlık Grubu’na enerji verimliliği alanında  önemli katkılar sağlayacağımıza ve ileride yeni projelerle iş birliğimizi genişleteceğimize inanıyoruz” dedi. 

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ise OMV ile imzaladıkları anlaşmayla ilgili “Bayındır Sağlık Grubu’nda, Tıbbi Etik ve Kalite’den taviz vermeksizin geliştirdiğimiz, Ticari Etiği de göz ardı etmediğimiz hasta odaklı, güvenilir ve kanıta dayalı tıbbın gerektirdiği en son bilgi ve teknolojiyi kullanarak sürdürdüğümüz hizmetlerimizde teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Stratejik hedeflerimiz ve önceliklerimiz kapsamında, içselleştirilmiş, gönüllü ve samimi çalışma tarzımızla misafirlerimiz olarak gördüğümüz hastalarımıza en iyi deneyimi yaşatma anlayışımızın yanı sıra, giderlerimizin optimize edilmesi, varlık verimliliğinin sağlanması, operasyonel etkinliğe ulaşılması kapsamında teknolojiden de yararlanıyoruz. OMV ile yaptığımız ve uyum içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmayı verimlilik açısından önemsiyoruz. Enerji tasarrufu kapsamında ele aldığımız bu projeyi başka projeler de takip edecektir. Olağandışı günler yaşadığımız bu pandemi dönemini de, tedbirleri hassasiyetle uygulayarak hep birlikte aşacağız ” dedi.

 

Bu haber 5158 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.