Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

“Kış lastiği hepimizin can ve mal güvenliği için zorunlu olmalı”

Güncelleme :05.10.2012

Brisa Genel Müdürü ve LASDER Lastik Sanayicileri Derneği Başkanı Hakan Bayman, kış lastiği konusunun üreticilerin sosyal sorumluluğu olduğunu ve ilgili regülasyona tam destek verdiklerini söyledi.

Çoğu Avrupa ülkesinde ekim ve nisan ayları arasında zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için regülasyona tam destek verdiklerini bildiren Brisa Genel Müdürü ve LASDER Lastik Sanayicileri Derneği Başkanı Hakan Bayman “Bu uygulama, kış aylarında yüzde 20 artış gösteren trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynuyor. Kış aylarında oluşan özellikle karlı ve buzlu yollarda özel karışımı sayesinde yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan kış lastiklerinin, havanın 7 derecenin altına düştüğü her an kullanılması gerekiyor. Bu alışkanlığı kazanabilirsek her yıl özellikle İstanbul gibi metropollerde yaşanan trafik kazaları, can ve mal kayıpları ve mağduriyetlere son verebiliriz. Çünkü bu dönemlerde yolda kalan araçların çoğunda problem lastiklerden kaynaklanıyor. Oysa kış aylarında olması gerektiği gibi kış lastiği kullanılsa, herkes zorlu yol koşullarında rahatlıkla seyahat edebilir” dedi.

Kış lastiği uygulamasının can güvenliği açısından önemine vurgu yapan Bayman, “Kış lastikleri yaz lastiklerinden farklı olarak içeriği ve tasarımıyla kış aylarında daha iyi tutunma ve fren mesafesi sağlar. Karlı zeminde, yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor. Bu nedenle sürücüler kayan araç manzaralarını azaltmak ve can güvenliğini artırmak için lastik diş derinliklerini kontrol ettirmeli ve kış lastiği kullanmaya bir an önce başlamalı” dedi. 

Kış lastiği uygulamasına Brisa’dan tam destek

Bayman, “Türkiye’nin lider lastik üreticisi olarak bu uygulamayı toplumumuzun güvenliği için sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Yakın bir zamanda yürürlüğe girmesini arzu ettiğimiz uygulama için geçiş sürecine her alanda katkı sağlıyoruz. Umuyoruz ki regülasyon ile birlikte lastik tüketicileri de kış lastiğinin gerekliliğinin farkına varacak ve kış koşullarında rahat ve güvenli yolculuk edecekler” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 4050 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.