Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Isıtmanın Uzmanı Buderus’tan Verimli Isınma İpuçları

Güncelleme :09.02.2021

 İklimlendirme sektörünün uzman markalarından Buderus, kış aylarının gelmesiyle beraber tüketicilere verimli ısınmanın yollarını aktarıyor. 

 Sektördeki uzmanlığıyla geleceğin teknolojisini kullanıcılarına bugünden sunan, yüksek verimli ve kullanıcı dostu ürünler üreten Buderus, daha verimli ısınmanın ilk ve en önemli faktörünün doğru oda sıcaklığı olduğunun altını çiziyor. İdeal oda sıcaklıkları oturma odalarında 20-22°C iken yatak odalarında ise 18-20°C arasında belirlenmiştir.  Verimli ısınma için ideal oda sıcaklığı 21°C olup, konfor şartı kişiden kişiye değişmektedir. Oda sıcaklığını 1°C daha düşük ayarlamak farklı lokasyonlara göre değişiklik göstermekle beraber, %8 ile %12 arasında yakıt tasarrufu sağlar. 

 Evin metrekaresi ve çalışma sıcaklıklarından bağımsız olarak yoğuşmalı kombiler konvansiyonel kombilere kıyasla her zaman daha tasarrufludur. Eğer çalışma sıcaklıkları düşük ve/veya radyatör sayısı fazla olursa bu verim daha da artmaktadır. Yoğuşmalı kombiler hem çalışma prensibi hem de teknolojisi ile çok gelişmiş ve tasarruflu cihazlardır. Bu nedenle verimli ısınma sağlamanın en önemli etkenlerinden biri yoğuşmalı kombilerin tercih edilmesidir.

 Oda kumandası ile kullanılan kombilerin ortam sıcaklığını ekstra hassasiyetle kontrol ederek daha verimli ısınma sağlanabileceğini vurgulayan Buderus, oda kumandası için en doğru konumun oturma odası olduğunu belirtiyor. Oda kumandasının sıcaklığı en sağlıklı şekilde ölçebilmesi için ise konumu radyatör yanında veya yakında olmamalı ve tercihen duvarda yerden belirli yükseklikte bulunmalıdır.

 İdeal sıcaklık evin konumuna, izolasyon durumuna göe değişiklik göstermekle birlikte, oda içerisinde ısının rahat yayılabilmesi için radyatör gibi ısıtıcı elemanların önleri kapatılmamalı ve ısı kaybının en fazla olduğu kapı ve pencere bölgelerinde ısı yalıtımı olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Bulunduğunuz konumda varsa geceleri panjurları veya kepenkleri kapatmak enerji verimliliğine önemli oranda katkı sağlar. Isıyı içeride tutabilmek için ise oda havalandırmasını pencereleri kısa süreli ve tam açarak yapmak önemlidir. Pencereleri aralık bırakarak havalandırma yapılmamalıdır. Bu işlemi yaparken termostatik radyatör vanalarını kapatmak bir diğer önemli etkenlerdendir. 

 Kombiler kış aylarında yaklaşık 3-4 ay boyunca her gün ortalama 6-7 saat kesintisiz çalışır. Bu çalışma sırasında normal olarak zamanla kombi yüzeylerinde pislik birikebilir. Bu durum da ısı transferini engeller ve kombinin verimini düşürür. Bu sebeple her yıl yetkili servislere düzenli kombi bakımı yaptırılmalıdır.

 Ayrıca oda sıcaklığı 5°C altına düştüğü zaman kombilerdeki donma koruması otomatik olarak devreye girer ve ısıtma işleminden sonra devreden çıkar. Bu nedenle cihaz her zaman çalışmaya hazır durumda bırakılmalıdır. 

 Cihazınızın yüksek verimli çalışması için ısıtma sistemini bakımını yılda bir defa yetkili servislere yaptırabilirsiniz. 

Bu haber 2673 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.