Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk' ten yeni otel yatırımı!

Güncelleme :16.03.2021

 İstanbul’da yapılması düşünülen otelin Kadıköy’de İbrahimağa Mahallesi Dinlenç Caddesinde tarihi eserlerin hiç çıkmadığı bölümüne kaydırılarak yapılması planlanan otelin planı aynı mı olacak, bu konu tam net değil. İş GYO, yeni planlarını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna sundu. Onay çıkar çıkmaz da inşaata başlanacak...

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) - Tecim Yapı Ortaklığı ile İstanbul'da 2019 Ocak'ta bir otel projesinin inşaatı başlamıştı. Kadıköy Haydarpaşa’daki Khalkedon (Kadıköy) kazılarının bittiği noktaya yaklaşık 300 metre mesafede yer alan Tepe Naitulus AVM'nin karşısında, İbrahimağa Mahallesi Dinlenç Caddesinde başlayan otel inşaatının hafriyatından da tarihi eser kalıntıları çıkınca inşaat durmuştu. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun kararıyla durdurulan inşaat alanında İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü tarafından kazı çalışmaları başlamıştı.

 Firmanın henüz bölgede bir projesi yok ama bitişik parsel oldukları ve ileride aynı tabloyla karşılaşmamak için kendileri İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne müracaat ederek durum tespiti yaptırmak istemiş.

 Müze yetkilileri de talebi değerlendirip yan parseldeki tarihi durum ile ilgili kazılara başlamış. Şu anda üst yüzeydeki asfalt ve betonlar kazılmaya başlanmış. Hafriyat kamyonlarının sırrı da buymuş. Yeri gelmişken bir not da aktaralım. İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü bu konularda çok titiz. Ön hafriyat çalışmasında bile üç arkeolog sürekli kazı alanında bulunmuş.

 Peki, İş GYO'nun arsasında inşaat başlayacak mı? Burası başlangıçta bir otel projesi olarak başlamıştı. 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerinde yapılacak otel 262 odalı, altı bodrum kat, zemin kat, 24 normal kat olmak üzere tek blok planlanmıştı. Tarihi eserlerin çıkmasından sonra planlarda değişiklikler gündemdeydi. 

Hatta tarihi eserin çıktığı bölge halka açık bir müze yapılacağı konuşuluyor. Otel inşaatı devam edecek ama daha önce planlandığı gibi olmayacakmış. Otel inşaatı arsanın tarihi eserin hiç çıkmadığı bölümüne kaydırılacakmış. Plan aynı mı olacak, onu tam öğrenemedik. İş GYO, yeni planlarını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna sunmuş. Onay çıkar çıkmaz da inşaat başlanacakmış... 

Bu haber 2615 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.