Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Dünya Çevre Günü ve Çevre Dostu Akaryakıt İstasyonları

Güncelleme :19.06.2021

 Dünya’nın yalnızca bizlere ait olmadığını ve bizim lüks yaşantımız için canlıların katledilmeden de üretim ve tüketime devam edebileceğimizi hatırlatan Dünya Çevre Günü’nde, TORA gözünden faaliyetlerimize çevresel bir bakış açısı getirdik. 

Hepimizin aslında doğanın bir parçası olduğunu, birlikte bir bütün oluşturduğumuzu ve bunun karşılıklı bir uyum içinde yaşamayı gerektirdiğini bazen unutuyoruz. Çevre kelimesinin manasının derinliğine baktığımızda doğanın ta kendisi olduğunu görürüz. Doğa,  yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılayan ve muhtaç olduğumuz yaşam alanımızdan ibaret. Bu cümle ilk bakışta malumun ilamı basitliğinde sıradan gelse de aslında yaşadığımız gezegeni, bize ait olan biricik bir ev olarak gördüğümüzde doğaya bakışımız da değişecektir.

Dünya’nın yalnızca bizlere ait olmadığını ve bizim lüks yaşantımız için canlıların katledilmeden de üretim ve tüketime devam edebileceğimizi hatırlatan Dünya Çevre Günü’nde, TORA gözünden faaliyetlerimize çevresel bir bakış açısı getirdik. 

Bilindiği üzere TORA, çoğunlukla akaryakıt istasyonlar ve endüstriyel tesislere hizmet veren ve bu alanda uzmanlaşmış kadrosuyla çalışmalarını sürdüren bir firma. Ancak bilinene ek olarak mevcutta bünyesinde bulunan Çevresel Hizmetler Departmanı ile de ilgili sektörlerin çevresel sorunlarında birincil destekçisi.

Toprak ve yeraltı suyu kirliliğinden, su yönetimine, tehlikeli/tehlikesiz atık yönetiminden, bütüncül çevresel saha değerlendirmelerine birçok konuda tüm sektörlerin çevresel ihtiyaçlarında yanında, Çevre Dostu Akaryakıt İstasyonları’na gelecek olursak, bu konu ile yeni dünya düzeninde daha çok karşılaşacağımızı hatta bir süre sonra normalleşecek bir sistem olacaktır.

Bu düşüncemi destekler nitelikte sözleşmeler, direktifler ve protokoller gün geçtikçe önümüze çıkmaya devam ediyor. İklim değişikliği artık geri dönülemez hale geldiğinde bugün konuştuklarımızın bir anlamı kalmayacak. Buna bir örnekte okyanuslarda oluşan atık adaları hatta kıtaları diyebiliriz.

Geçen yıl bu zamanlar Kuzey Rusya’da yaşanan 20.000 ton’luk dizelin yakındaki Ambarnaya Nehri’ne sızması ile 350 m2 alan kirlendiği tahmin edilmişti. Bu olayı inceleyen uzmanlar olayın sebebini bilin bakalım neye bağladılar; İklim değişikliği… İklim değişikliğine kimin sebep olduğu ise çok açık(.) 

Diğer özel günler gibi Dünya Çevre Günü’nü de yılda bir kez hatırlamanın ne çevreye ne de bize bir faydası olmayacaktır. Önemli olan bireysel ve kurumsal olarak ne yaptığınızdır, bunu bir Dünya Çevre Günü meydan okuması gibi düşünebilirsiniz. Ana faaliyet konusunda TORA’nın çevresel anlamda neler yaptığına bir bakalım.

Mevcut faaliyetlerimizin akaryakıt ağırlıklı olduğu ve sektörel hizmetler bakımından, karbon ayak izi nispeten yüksek sektörlere destek verdiğimizden, iklim değişikliği üzerindeki etkilerimizin farkında olarak her geçen gün mevcut faaliyetlerimizin çevre dostu faaliyetlerle eşitlenmesini amaçlıyoruz. 

Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan en önemlisi; Çevre Mevzuatında yasal bir zorunluluk haline de gelen akaryakıt buharının geri kazanılması için gerekli projelenedirme, ürün tedariği ve uygulama.

İkinci bir çalışmamız ise elektrikli araçların gün geçtikçe artması ve mevcutta iş kollarımızın başında gelen akaryakıt istasyonlarının da bir ihtiyacı haline gelecek olan EA(Elektrikli Araç) şarj istasyonları.

Üçüncü bir çalışmamız ise tüm sektörler tarafından tercih edilebilecek tehlikeli/tehlikesiz ve tıbbi atık gibi özel atıkların yönetilmesi; atıkların geçici depolanmasından sıfır atık sisteminin kurulmasına hatta atıkların uygun rotalarla toplanarak bertarafına kadar tüm süreçlerde atık üreticilerinin yanındayız. 

Dördüncü çevresel hizmetimiz ise su yönetimi: bu konuda onaylı tedarikçilerimiz ve geniş ürün yelpazemiz ile küçük ve orta büyüklükteki tüm işletmelerin, yağmur suyu kullanımı, araç yıkama sularının geri kazanımı, atık suların yönetimi ve tüm su yönetim süreçlerinde destekçiyiz. Ayrıca TORA olarak hazırladığımız Çevre Dostu Akaryakıt İstasyonlarına ait videomuzu aşağıdaki QR kodunu telefonunuzdan okutarak izleyebilirsiniz.  

Bu haber 2885 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.