Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

“Yerli Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları Üretimi İçin İlk Aşama 2022 Yılında Tamamlanmış Olacak”

Güncelleme :06.10.2021

 DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, 7.İstanbul Karbon E-Zirvesi’nde gerçekleştirdiği sunumunda, sürdürülebilir havacılık yakıtları (SAF) üretimi için ilk aşamanın 2022 yılında tamamlanacağını dile getirdi. 

“İklim Dirençli Türkiye İçin Yeşil Toparlanma Atık ve Enerji Yönetiminin Rolü" başlığı ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğiyle 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi çevrim içi olarak düzenlendi.  

DB Tarımsal Enerji’nin katılımcılar arasında yer aldığı zirvede, “Karbon Yönetimi ve Enerji” başlıklı oturumda bir sunum gerçekleştiren DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, kuruluşlarından bugüne kadar Türkiye’de 531.380 mt biyodizel üretimi ve harmanlaması gerçekleştirerek, kara yolu ulaşımında 553.696 mt karbon ayak izinin silinmesine katkı sağladıklarını açıkladı. Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu’nun moderatörlüğünü  üstlendiği oturumda Selçuk Borovalı sözlerine şu şekilde devam etti; “Biyodizel üretiminde edindiğimiz tecrübeler ile yeni bir yola çıkıyoruz. 2022 yılı içerisinde sürdürülebilir havacılık yakıtları (SAF) ile ilgili ara mamul madde üretimini gerçekleştirebilecek şekilde yatırımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Sanayi atıkları dahil birçok farklı atık türlerinin işlemesine olanak sağlayacak yeni tesisin 2022 yılı sonunda hayata geçmesini planlıyoruz. Tesis yatırımımız, ülkemizde havacılık sektörünün uluslararası politikalara uyum sürecini yerli kaynakların kullanımı yoluyla gerçekleştirmesine imkân tanıyacak.”

Ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecine 15 yıldır destek sağladıklarının altını çizen Borovalı, ulaşımda yenilenebilir enerji dönüşümüne sağladıkları katkının yanı sıra tarım sektörü ve atık dönüşümü alanlarında da katma değer yaratıklarını ifade etti. DB Tarımsal Enerji’nin sektörel gelişmelere uyum vizyonu çerçevesinde, dünya çapında çevresel ve sosyal açıdan sorumlu yeni bir biyo ekonominin gelişmesini amaçlayan RSB’ye (Roundtable on Sustainable Biomaterials) 2019 yılında üyelik  sürecini tamamlayan ilk Türk Şirketi olduğunu belirten Borovalı, 2021 yılı başında da biyodizel ürünleri için Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikası (ISCC)  aldıklarını sözlerine ekledi.

Zirve’de Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Hedefi Öne Çıktı

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olacağı" ve "2053 net sıfır hedefi" açıklamalarının öne çıktığı 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi’nde İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu da küresel sıcaklık artışını durdurmak için sanayide, imalat ve üretimin iklim direncini artırmak, dayanıklılık ve esneklik kazandırmak gerektiğini dile getirdi. Geçen hafta düzenlenen BM Genel Kurulunun gerçek liderinin "iklim krizi" olduğunu belirten Karaosmanoğlu, Türkiye'nin önünde yoğun bir iklim diplomasisi olduğuna işaret etti. E-Zirve kapsamında "Yeni Yeşil Yol: Fırsatlar ve Zorluklar", "Karbon Yönetimi ve Enerji", "Karbon Yönetimi ve Endüstri" oturumları ile Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni yapıldı. 

Bu haber 1361 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.