Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Bakan Yıldız: Her enerji kaynağının avantajı ve dezavantajı vardır

Güncelleme :22.11.2013

 Nükleer santrallerin hayattaki birçok alışkanlıktan, orada karşılaşılacak risklerden daha düşük oranda risklere sahip olduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, “Ama zihnimizdeki algı böyle değil. Hükümetler gerçeklerle uğraşmak durumundadırlar. Ve her tehdidin fırsatının olduğunu bilmektedirler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin nükleer enerjiye yönelmek istemesini savunarak, “Bir ülke enerji kaynaklarını çeşitlendirmek durumundadır” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Fransa’nın başkenti Paris’te, başkanlığını yaptığı Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) toplantıları sonrasında Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Maria Van Der Hoeven’la birlikte basının karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Türkiye’nin nükleer enerji konusunda atacağı adımlara yönelik sorusunu cevaplayan Bakan Taner Yıldız, Bir ülke enerji kaynaklarını çeşitlendirmek, ülkelerini çeşitlendirmek, güzergahlarını çeşitlendirmek durumundadır. Nükleer böyle bir enerji kaynağıdır, bir enerji çeşididir. Her bir enerji kaynağında olduğu gibi avantajları ve dezavantajları vardır” ifadelerini kullandı.

Bugün algının gerçeği aştığına dikkat çeken Yıldız, “Nükleer güç santrallerinin risklerini uluslararası arenada bir kısım üniversiteler görev edinmişlerdir ve risklerini analiz etmişlerdir” dedi. Nükleer santrallerin hayattaki birçok alışkanlıktan, orada karşılaşılacak risklerden daha düşük oranda risklere sahip olduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, “Ama zihnimizdeki algı böyle değil. Hükümetler gerçeklerle uğraşmak durumundadırlar. Ve her tehdidin fırsatının olduğunu bilmektedirler. Çernobil kazasından sonra dünyada 144 tane nükleer santral yapıldı. Ve 3 tane büyük kaza oldu ama 442 tane santral yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor. 62 tane dizayn safhasında olanlar var. Çok enteresandır şuanda Fransa’da, Paris’teyiz. Dünyadaki bütün nükleer santrallerin yarısı ABD, Japonya ve Fransa’dadır. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla sırasından baktığımızda dünyadaki yerlerini biliyorsunuz. O yüzden nükleer santraller bir dünya gerçeğidir. Ve karbondioksit salınımları açısından baktığınızda, çevre faktörleri açısından baktığınızda, risk analizlerini paylaştığınızda birçok enerji kaynağından daha temiz bir enerji kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Bu haber 3590 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
“Yeni Nesli Otomotive Kazandırmak Zorundayız”... 25.04.2024
Vestel elektrikli araç şarj istasyonları ‘Kesintisiz Hayatın Gücü’nü sunuyor... 25.04.2024
Renault Trucks Fest ile yeni Renault Trucks modelleri Türkiye turuna çıkıyor ... 25.04.2024
JAECOO, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yeni Enerjili Ürünlerini Sergiliyor!... 25.04.2024
Teksan, 23 Nisan’da Hatay’da çocuklarla buluştu... 25.04.2024
Gaziantep-Şahinbey Belediyesinde Akaryakıt Yönetiminde Yeni dönem; Asis Otomasyon İle Dönüşüm Başlıyor... 25.04.2024
Siemens Türkiye’nin Enerji Çözümleri, Uşak OSB’de Yıllık 2 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor... 25.04.2024
İlklerin Öncüsü Propay Ödeme Teknolojileri'nden 23 Nisan'a Özel Anlamlı Proje: İlk Kredi Kartım İlk Yazar Kasam... 25.04.2024
DEPSAŞ Enerji'den tarımsal sulama abonelerine borç uyarısı... 25.04.2024
AB'nin enerji sepetinde son 3 yılda Rus gazının yerini LNG aldı... 25.04.2024
IEA: 2030 hedefleri için batarya kurulumlarının hızlanması gerekiyor... 25.04.2024
Scania Türkiye’nin İlk Laboratuvarı Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek... 25.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.