Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

“Trafik Dedektifleri” İçin İlk Ders Zili Çaldı

Güncelleme :14.02.2014

 Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamındaki ilk eğitim, Ankara Çankaya’daki Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY), Uluslararası Polis Birliği yetkilileri ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’ün hazır bulunduğu ilk eğitime 100 öğrenci katıldı. Proje ile 3 yılda, 81 ilde 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve gencin trafik konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesinin ilk ders zili, Ankara Çankaya’da Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda çaldı. Proje kapsamında verilen ilk eğitimde,  İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Arzu Kılıçlar ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk hazır bulundu. 

Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından 7’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitim kapsamında çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı. İnteraktif bir biçimde düzenlenen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgi ile izlendi. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı. 

OPET Yönetim Kurulu Üyesi ve sosyal sorumluluk projelerinin fikir lideri Nurten Öztürk eğitim sonrası bir konuşma yaptı. “Doğup büyüdüğümüz topraklara olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız” diyen Öztürk, öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar OPET olarak sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizle toplumda fark yaratmaktan hep onur duyduk. Bugün projemizin açılım günü, trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla, bugün güçlü proje ortaklarımızla birlikte kalıcı bir etki yaratacak bu projenin eğitimlerine başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Trafik Dedektifleri projesi ile üç yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz. Ülkemizin bu kanayan yarasının çözümü için var gücümüzle çalışacağız.” 

 TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK

 Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor.   Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanacak. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor. 

 Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor. 

 Proje kapsamında eğitimler tüm Türkiye’ye yayılarak devam edecek. Bir sonraki eğitim ise 18 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

Bu haber 3991 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.