Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Cemal Kadooğlu'na Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi’nden Plaket

Güncelleme :27.05.2014

Eğitimde geri kaldığı için bölgeye okul yaptırdıklarını söyleyen Kadooğlu, “Keşke herkes bizim gibi, memleketinde bir okul, bir eğitim yuvası veya da bir eser bıraksa.

Cizre Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, okul binasını yaptıran hayırsever işadamı Kadooğlu Holding Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu’nu ziyaret etti. Heyet, eğitime katkılarından dolayı Cemal Kadooğlu ile aile fertlerine çiçek ve plaket verdi.

Kadooğlu, memleketine yaptırdıkları 24 derslikli 248 öğrencisi bulunan okul binasına merhum babasının adını verdiklerini belirtti. Eğitimde geri kaldığı için bölgeye okul yaptırdıklarını söyleyen Kadooğlu, “Keşke herkes bizim gibi, memleketinde bir okul, bir eğitim yuvası veya da bir eser bıraksa. Sizin gibi öğretmenlerimiz de bu bölgelere gelip, bu çocuklarımıza eğitim verse ülkemiz her gün daha da güzelleşir, Türkiye daha hızlı büyür. Hocamızın dediği gibi; bizim bölgemizde öğretmen sayısı çok az. Herkes Cizre’ye gitmek istemiyor. Ama o Cizre’ye giden kim olursa olsun, giderken de ağlıyor, dönerken de ağlıyor. O yüzden buradan sesleniyorum; herkesin o bölgede ki çocuklara eğitim vermesi gereklidir. Öğretmenlerimiz oralara gidip, çocuklarımıza okuma-yazmayı öğretmelidirler. Bu ülkemiz için faydalı olacaktır. O bölgeyi görmeyen insanlara diyeceğim şudur, Batı’da oturdukları yerden maaş alıp, sahil boylarında gezeceğinize, gelin doğudaki çocuklara eğitim-öğretimi aşılayın. Onlara okumanın faydalarını anlatın. Gelişen Türkiye için asıl bu faydalı olacaktır.”

 Kadooğlu, Gaziantep’te de 33 derslikli ilkokul binası yaptıracaklarını ifade etti. İlkokul binasının 2015 yılında hizmete açılacağına vurgu yapan Kadooğlu, teşekkür ziyaretinin kendisini onure ettiğini söyledi. 

 Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Hıdır Oktaykaan, “Kadooğlu Holding Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu ve ailesine eğitime katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Böylesine güzel bir eseri ilçemize kazandırdıkları için, bir eğitimci olarak öğretmen ve öğrencilerim adına sizlerin huzurunda kendisine şükranlarımı sunuyorum. Cemal Kadooğlu ve ailesi, Cizre’mize verdiği önemi yaptırdıkları okul ile bir kez daha gözler önüne sermişlerdir. İlçemize kazandırdıkları bu eserle birlikte Cizre halkını onure etmişlerdir.  İnşallah, Kadooğlu Holding’in yaptığı bu güzel davranış, Cizreli diğer iş adamlarımıza da örnek olur. Eğitime yatırılan her kuruşun mutlaka karşılığı olacaktır. Eğitim her şeyin başıdır. Eğitim, insanları cehaletten ve kötülüklerden uzak tutar.”dedi. 

 Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ayşenur Başkurt, Cizre ve Gaziantep’e okul yaptıran Kadooğlu Ailesiyle her kesimin gurur duyması gerektiğini söyledi. Bir insanın hem doğduğu hem de doyduğu yere hizmet etmesinin takdire şayan bir hareket olduğuna dikkat çeken  Başkurt, şöyle konuştu: "Eğitime yapılan yatırımlar bizleri sevindiriyor. Cizre'nin öğrenci potansiyeli var, donanımlı okullara ihtiyacı var. Kadooğlu Ailesi, okul binasını bize teslim ettikten sonra da tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendi. Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi bağış yapılıp, bırakılmış bir okul değil. Kendilerinin Gaziantep’te de okul yaptıracaklarını duyduğumda çok mutlu oldum. Velilerde öğrencilerde eğitimi önemsiyor, başarılı bir okuluz. Öğrencilerimizin hedefleri var ve buna ulaşmak için çok çalışıyorlar."

Cizre'ye 3.5 ay önce tayin olduğunu ifade eden Başkurt, bu kısa zamanda bölge insanının kendisine çok iyi davrandığını belirtti. Başkurt, “Ben Cizre’ye Ege Bölgesi’nden geldim. Güneydoğu’nun en sınırında konumlanan bir okulda görev yapıyorum. Manisalıyım. Çevremdeki insanlar merakla soruyorlar; ‘Orası nasıl, anlat bize’ diye. Ben ne kadar anlatırsam anlatayım, bu bölgeye gelmeyen insan, burayı tanıyamaz. İnsanların gelip buraları görmesini tavsiye ediyorum. Anlatıldığı gibi değil. Mesela medyadan takip ederken, Şırnak’ı, Cizre’yi terör yuvası olarak düşünürdüm. Bölge bize öyle gösterilmeye çalışılırdı. Cizre’ye atandığımda burukluk yaşadım. Buraya geldikten sonra bütün düşüncem değişti. İnsanları tanıdıkça, bölgeye daha çok adapte oldum. Herkesin bu bölgeye önyargısız gelmesi gerekir.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gülay Demir, “İlçemize güzel bir eser bıraktığınız için Cizre halkı ve Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi öğrencileri adına sizlere teşekkürü bir borç biliyoruz. Sizlerin bu güzel davranışını, Cizre’nin önde gelen insanların da örnek almasını dilerim. İnsan yetiştiren bu kurumların önemini kavramış olmanız, ilçe halkımız tarafından bir kez daha takdir görmektedir. Atalarımız, ‘İnsanlar gider, eserleri kalır’ demiş. Yapmış olduğunuz bu eserler ve sizler; minnet, şükran ve dualarla anılacaksınız. Rahmetli Hacı Fettah Kadooğlu’nun 1986 yılında Cizre İmam Hatip Lisesi’nin kuruluş toplantısında söylediği, “Keşke tek başıma okul yapabilecek gücüm olsaydı” temennisini yerine getirmenizin mutluluğu, huzurunu ve gururunu sizinle birlikte bizlerde duyuyoruz.

Ziyarette öğrenciler, Kadooğlu ailesine, çiçek ve plaket takdim etti. Cemal Kadooğlu'da öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediye verdi.

Bu haber 6890 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.