Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Türk Mühendisler ‘Akıllı Akü Teknolojisi’ni Tanıttı

Güncelleme :21.07.2014

Türkiye’de otomativ yan sanayii sektörünün önde gelen akü üreticilerinden olan Yiğit Akü, gerçekleştirdiği iki ayrı iftar yemeği ve bayi toplantısında bayilerini ağırladı. Şu anda 100 ana bayi ve 4000 tali bayi ile çalışan Yiğit Akü, bu yıl akü pazarına yeni sunduğu, Dünyada bir ilk olan Prestige V3 Akıllı Akü serisini tedarikçilerine tanıttı. Bluetooth ve garanti sayacını kullanarak akü teknolojisini bir üst seviyeye taşıyan Yiğit Akü mühendisleri başarılarının haklı gururunu yaşadı.

Gerçekleştirilen bayi toplantısında Yiğit Akü’nün süregelen Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkarılan bu yüksek teknoloji ürünü ile ilgili Yiğit Akü yetkilileri açıklamalarda bulundu. Yiğit Akü’nün teknolojik açıdan geldiği son noktayı gösteren Prestige V3 Akıllı Akü, bayiler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gördü.

Akıllı Telefonlar İle Bilgi Paylaşımı Gerçekleştirebiliyor…

Türkiye’nin sektöründeki öncü firmalarından biri olan Yiğit Akü, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, teknolojinin son noktası akıllı aküyü üretti. Prestige V3.0 akıllı akü ile akıllı telefon bilgi paylaşımı yaparak, kullanıcı; akünün şarj durumundan, aracın elektrik sistemine kadar pek çok bilgiyi rahatlıkla öğrenebiliyor. Prestige V3.0 akünün şarj sistemi performansı akıllı cihazlar aracılığıyla kolaylıkla izlenebiliyor. Bu sistemi kullanabilmek için akıllı cihazlara kolaylıkla indirilebilecek olan program yeterli oluyor. Prestige V3.0 akıllı akü, “akıllı çip (mikro devre)” teknolojisi ile Yiğit Akü’ nün uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonunda üretildi. Bu ürünle sektöründe teknoloji liderliğini sürdürdüğünü bir kez daha kanıtlayanYiğit Akü’nün Prestige V2.1 ve V3.0 akıllı aküleri diğer akülere göre birçok üstünlüğe de sahip.  Prestige akıllı akü V3.0’da bulunan garanti sayacı, araca ilk takıldığında devreye girerek aracın çalışmadığı süre de dahil olmak üzere tüm verileri kayıt ediyor. Aküde problem yaşanması durumunda hafızaya kaydedilen veriler kullanılarak, hatanın araçtan mı yoksa aküden mi kaynaklandığı tespit edebiliyor. Prestige akıllı akü V3.0’ da ise tüm bu özelliklerin yanı sıra elektronik çiplere entegre edilen bluetooth teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede aracın kaputunu açmadan, cep telefonuyla akünün ve aracın şarj durumu kolaylıkla takip ve kontrol edilebiliyorPrestige-akıllı akü V3.0’ da kullanılan “bluetooth low energy” çipi aküden tüketilen enerji miktarını diğer versiyonlara göre azaltıyor. Prestige akıllı akünün kendi kendine deşarj olmasını engellemek için, araç kapatıldıktan iki saat sonra kendini otomatik olarak bekleme moduna alıyor.

Bu haber 3209 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.