Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ, EPDK onaylı AR-GE Projesinin lansmanını gerçekleştirdi

Güncelleme :27.03.2015

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven,Türkiye'de dağıtım süreçlerini kurumsal kaynak planlama yazılımı ile entegre eden ve bütünsel bir bilgi sistemleri altyapısını oluşturan örnek bir dağıtım şirketi olmuştur.

 

SEDAŞ, AR-GE proje uygulaması için yaptığı lansmanını, Tunatan Tesisleri’nde SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, proje sahibi SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve ekibi ile Düzce Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Öztürk ve Yrd. Doç. Salih Tosun’un katılımıyla gerçekleştirdi. 26 Mart Perşembe günü gerçekleşen etkinlikte, EPDK’nın onayladığı 10 projeden biri olmaya hak kazanan projenin yararlarından ve sektöre getireceği yeniliklerden bahsedildi.

Lansmanda açılış konuşması yapan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, ‘‘Bilişim teknolojileri ile operasyon arasındaki sinerji bizim temel güçlü noktalarımızdan bir tanesidir. Şirketimiz,  Türkiye'de dağıtım süreçlerini kurumsal kaynak planlama yazılımı ile entegre eden ve bütünsel bir bilgi sistemleri altyapısını oluşturan örnek bir dağıtım şirketi olmuştur. Araştırma geliştirme çalışmalarının gerekliliğinin farkına vararak, yatırımlarımızı bu alana da yönlendiriyor ve bu anlamda istihdam sağlıyoruz. Tüm Türkiye’de elektrik dağıtım sistemine katkı sağlayacak projemiz, SEDAŞ İş Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir” dedi. Amaçlarının hep daha iyisini hedefleyerek, teknolojik alt yapısını güçlü ortaklarla daha ileri seviyelere taşımak olduğunu da sözlerine ekleyen Güven, “Bu başarının sadece doğru ve çalışkan bir ekip çalışması ile gerçekleştirilebileceğinin farkındayız. Nasıl ki bu çalışmada Düzce Üniversitesi ile el ele verdik, bundan sonraki çalışmalarımızda da her zaman bölgemizdeki üniversitelerle iş birliği içinde olmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. AR-GE alanında atılan bu önemli projenin sahibi SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve ekibi başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen proje paydaşımız Düzce Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Düzce Üniversitesi’yle işbirliği içerisinde gerçekleşen ‘‘Profil Katsayıları Hazırlama Metodolojisinin Dengesizlik Maliyetlerine Etkisi ve Optimizasyonu” adlı projede, elektrik dağıtım ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren tüm piyasa katılımcıları ile Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi arasındaki enerji uzlaştırma hesaplamalarında kullanılacak profillerin hazırlanmasında optimum yöntemlerin belirlenmesi sağlanacak. SEDAŞ AR-GE projesi tamamlandığında diğer dağıtım şirketleri için de örnek model oluşturacak ayrıca bu projeyle birlikte kayıp enerjinin saatlik tahmini daha tutarlı yapılabilecek ve aynı zamanda dengesizlik maliyetleri de düşürülecek.

 

Bu haber 2938 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı... 15.04.2024
Otojet’ten 2025 sonuna kadar 1.000 adetlik şarj noktası hedefi!... 15.04.2024
Turpak, 1 Yılda Akaryakıt İstasyonlarını 15 Bin Ziyaret ile Denetledi!... 15.04.2024
Pegasus, ATP GreenX’in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformuna Katıldı ... 15.04.2024
Yapıchem Kimya TKYD Üyesi Oldu... 15.04.2024
Türk Prysmian Kablo SolarEX İstanbul Fuarı’da yeni teknolojilerini tanıttı... 15.04.2024
Şarj Edilebilir Hibrit BYD SEAL U DM-i Avrupa’dan Önce Türkiye’de Satışa Sunuldu... 15.04.2024
Çin nükleer enerjide dünya lideri oldu... 15.04.2024
SEDAŞ, Kocaeli’nin elektrik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor... 15.04.2024
Elektrikli araç kullanıcıları bayram tatilinde şarj problemi yaşamadı... 15.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.