Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Shell’in DNA’sında ‘Emniyet’ Var!

Güncelleme :15.04.2016

Emniyet kavramını temel değerlerinden biri olarak kabul eden Shell, operasyonlarını yürüttüğü tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle, 13 Nisan’da “Emniyet Günü”nü kutladı.

 

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de 2007’den bu yana her yıl bir günü “Emniyet Günü” adı altında, tüm paydaşlarının katılımıyla düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyor. Shell Türkiye tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Emniyet Günü’nde, “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla Türkiye genelinde yol emniyeti, kişisel emniyet ve operasyonel emniyet konularına odaklanıldı.
Shell’in “Hedef Sıfır” olarak adlandırdığı, çevreye ve insan hayatına zarar verebilecek her türlü kazanın engellenmesi vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliklere Shell Türkiye’nin çalışanları, müteahhitleri, bayileri ve iş ortakları katıldı. Gün boyunca düzenlenen emniyet odaklı interaktif etkinliklerle ve grup çalışmalarıyla katılımcıların, emniyet konusunda daha bilinçli ve donanımlı hale gelmesi sağlanıyor.
Shell Emniyet Günü etkinliklerinin açılışında konuşan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Emniyet, tüm dünyadaki Shell çalışanlarının sahiplendiği, Shell kültürünün değerli bir parçası. Her yıl emniyet konusunu işlemeye ayırdığımız 1 günde çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve iş ortaklarımızla biraraya gelerek emniyet performansımızı sürekli iyileştirecek planlar yapıyoruz ve fikirler geliştiriyoruz. Yılın 365 günü aklımızdan hiç çıkmayan ve tüm operasyonlarımızın olmazsa olmaz parçası olan emniyete adadığımız bu güne, çalışanlarımızın, müteahhitlerimizin, bayilerimizin ve iş ortaklarımızın yüksek bir enerji ile sahip çıktığını  görmekten onur duyuyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Her yıl olduğu gibi bu sene de amacımız ‘Hedef Sıfır’ vizyonumuzu tüm operasyonlarımızda gerçekleştirerek 2016 yılını da başarılı bir şekilde tamamlamaktır. Uyumluluğa özen göstererek ve emniyetsiz davranışlara yol açabilecek konularla mücadele ederek çalışanlarımıza, müteahhitlerimize ve çevreye herhangi bir zarar vermeden operasyonlarımızı emniyetli bir biçimde gerçekleştirmektir.”
Konuşmasında yol emniyeti konusuna da özellikle vurgu yapan Erdem, “Shell olarak 70’in üzerinde ülkede ve çok farklı, zorlu yol koşulları altında yılda 1,3 milyar km yol katediyoruz, yani her gün dünyayı 100 kez  turluyoruz. Operasyonlarımızı kazasız ve döküntüsüz gerçekleştirmek üzere her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Bu da dünya genelinde, yol emniyeti alanında çok ciddi bir bilgi birikimine ve uzmanlığa sahip olmamızı sağlıyor” dedi ve ekledi: “Bu alandaki uzmanlığımızı ve deneyimimizi sadece çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, hizmet aldığımız lojistik şirketlerinin çalışanları ile değil, toplumla da paylaşmayı önemsiyoruz. Konuyla ilgili uzman kurum ve kuruluşlarla olan işbirliklerimiz projelerimizi ölçülebilir ve güçlü bir konuma getiriyor.”
Tüm Lokasyonlarda Eşzamanlı Etkinlikler
“Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temalı Shell Emniyet Günü etkinlikleri, 13 Nisan sabahı Shell Genel Müdürlük Binası ve terminallerde düzenlenen çalışan toplantısı ile başladı. Ankara’da, Shell Upstream Türkiye ekibi, Emniyet Günü’nde proje ortağı Türkiye Petrolleri (TP) ile birlikte, müdahale konusuna odaklandı. Katılımcılar, devrilme simulatörüne binerek araçlarda emniyet kemeri kullanımının önemini deneyimlediler.
Shell’in Downstream operasyonları kapsamında ise Derince Tesisleri’nde kişisel emniyet aktivitesi, İstanbul’daki merkez ofiste ailelere yönelik “Çocuğum için İlkyardım Öğreniyorum” eğitimi, Bodrum Havalimanı’nda emniyetsiz durum raporlama çalışması, Antalya Terminali’nde müteahhitler için operasyonel emniyet eğitimi ve  “Melina” teknesinde emniyet gözlem çalışması gibi birçok farklı etkinlik düzenlendi.

Bu haber 3159 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.