Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Ford Otosan Ecotorq E6 motor ailesiyle "Teknoloji Büyük Ödülü"nü kazandı

Güncelleme :17.06.2016

Ford Otosan’ın yeni nesil E6 uyumlu Ecotorq ailesi, TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen 12. Teknoloji Ödülleri'nde, 170 başvuru ve 36 finalist arasından büyük ödülü kazandı. Türkiye’nin tek yerli kamyon motoru olan ve tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip üretilen Ecotorq'un yeni nesli ile Ford Otosan ağır ticari sınıfında dünyaya açıldı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Tüm dünya için teknoloji geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Ford Otosan, yeni nesil Ecotorq E6 motor ailesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile bu yıl 12'ncisi düzenlenen Teknoloji Ödülleri'nde büyük ödüle layık bulundu.

Türkiye’nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasını sağlamak ve yenilikçi ürünlerin teşvik edilmesi hedefiyle düzenlenen organizasyonda bu yıl 23 ilden 170 başvuruyla rekor kırıldı. Ford Otosan 36 adayın yarıştığı finalde, büyük ödülü kazandı.
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün açıklamasında, Türkiye'nin en köklü Ar-Ge geleneğine sahip şirketi olarak tüm dünya için teknoloji geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle dedi: "Ford Otosan olarak 1986 yılında Türkiye’nin ilk yerli dizel motorunu üreterek başladığımız gelişimimize, 2003 yılında ürettiğimiz birinci nesil Ecotorq’un ardından, yine Türkiye’de sıfırdan geliştirilen tek kamyon motorunu pazara sunarak devam ediyoruz.

Bir aracı motoru dahil geliştirip üretebilecek yeteneğe sahip tek Türk şirketi olan Ford Otosan, Türkiye’nin tek yerli kamyon motoru olan Ecotorq'un E6 normlarına uygun yeni nesli ile dünya vizesi aldı. Yeni nesil Ecotorq, Euro-6 emisyonlarını sağlayan, Euro-7 emisyonlarına hazır, yakıt tüketiminde sınıf lideri, dünya pazarları için rekabetçi, güç ve silindir hacmi bakımından dünya pazarlarındaki beklentileri karşılayacak, tasarımı yenilenerek global pazarlarda sunulan Ford Trucks kamyon ve çekicilerine uygun ve araca entegrasyonu optimum şekilde sağlanmış bir motor ailesidir.” dedi.

Ecotorq’un tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilerek önemli bir değer yaratıldığını vurgulayan Yenigün şöyle devam etti: “İnönü fabrikasında ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahibiz. Bu ürünü geliştirme, yenileme, yurtdışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkı bize ait. Yeni nesil Ecotorq motorumuz, henüz üretime geçmeden, yüksek teknolojisi ile dünyanın en büyük kamyon pazarında üretilmek üzere JMC firmasına lisanslanma başarısını gösterdi. Ecotorq motor teknoloji lisans anlaşması ve bunu takip eden kamyon lisans anlaşması ile şirketimiz Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması olma özelliğini de taşıyor. Dolayısıyla, Ecotorq sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın yeni bir alanda daha; ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor.

Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile bugün dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Son 5 yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç ettik. Önümüzdeki dönemde, yeni nesil Ecotorq’un katkılarıyla yüksek katma değerli faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bu büyük ödülü bize getiren yeni nesil Ecotorq’un geliştirilmesinde ve üretilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum."

Bu haber 3978 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.