Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Petronet’e MMG çalıştayında Bakan Albayrak tarafından plaket verildi

Güncelleme :21.05.2017

Petronet’in sponsor olduğu Mimarlar ve Mühendisler Grubu(MMG) tarafından düzenlenen çalıştayda  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Petronet Otomasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici’ye plaket verdi. 

 

Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG)  tarafından düzenlenen, Petronet Otomasyon A.Ş.’nin de sponsor olarak destek verdiği kahvaltılı çalıştay, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Çalıştayın sonunda Enerji Bakanı Berat Albayrak, çalıştaya desteklerinden dolayı Petronet Otomasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici’ye plaket vererek, çalıştaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Üniversitelerden mezun olan gençlerimiz MMG ekosistemine dahil edilmesi gerekir

 Makine ve Mühendisler Grubu (MMG)   tarafından düzenlenen çalıştayda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mimarlar ve Mühendisler Grubu’nun 30 büyükşehirde faaliyette olması gerektiğini belirterek, “Üniversitelerden mezun olan gençlerimizin MMG ekosistemine dahil edilmesi lazım. Potansiyeli olan arkadaşları master, doktora eğitimi için dünyanın en iyi mimarlık ve mühendislik fakültelerine gönlü zengin üyelerimiz her yıl destek olarak göndermeli. Bu arkadaşlar en iyi okullarda okuyup, en büyük kurumlarda çalıştıktan sonra, kendi firmalarının üst pozisyonlarında yer alarak, mühendislik anlamında Türkiye’yi daha ileriye taşımak için çok önemli adımların önünü açacaklar. Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok” açıklamasında bulundu. Eski zihinsel iklimin yıkılarak, geride kaldığını aktaran Albayrak, “Yeni bir yüzyıl ve yeni bir dünya kurulurken bunun en temel ayaklarından birisi bu alan ise; bu alanda artık çıtayı çok aşağıda tutma lüksümüz yok. Dünyanın en uzun köprüsünü, en derinden giden tünelini inşa edeceğiz, yerli yabancı konsorsiyumlarla iş öğreneceğiz, kendimizigeliştireceğiz, mühendislerimiz o noktada ilerleteceğiz” dedi.

 Türkiye’nin dünyaca ünlü firmalarının olması için MMG’nin buna destek vermesi lazım

Türkiye’nin dünyaca ünlü firmalarının olması gerektiğinin önemini vurgulayan Bakan Albayrak, geçmişte bunun gerçekleşemediğini kaydetti. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “MMG’nin böyle bir derdi ve duruşu varsa, çıtayı buraya koymak zorunda. Bu firmaları ortaya çıkarıp, mühendisleri de yetiştirmeli. En büyük hayallerimizden bir tanesi de üzerinde bir sene boyunca çok çalıştığımız güneş paneli üretimiyle ilgili. Bazı arkadaşlar inanmadı. Niye yapamayalım. Dünyanın en büyük santralini de yapıyoruz. En büyük sahasını da yapıyoruz. Allah’ın izniyle kendimiz de yapacağız. Hiçbir şeyimiz eksik değil. Her şeyin ötesinde bir dünya liderimiz var. Bu millet bizi yetiştirip, bu makamlara hazırladıysa, bizim çalışmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok”

Bu haber 4609 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.