Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

2017 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme :23.11.2017

KalDer & TÜSİAD İşbirliğiyle Düzenlenen İş Dünyasının En Prestijli Ödülleri Arasında Gösterilen 2017 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sahiplerini Buldu. Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (Agdaş) ve Ege Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşletmesi A.Ş. (ESBAŞ) Türkiye Mükemmellik Ödülünü, Tarsus Belediyesi ise Türkiye Mükemmellikte Süreklilik ödülünü aldı.
 

21-22 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin ev sahipliğinde ‘Dönüşüme Liderlik’ temasıyla gerçekleştirilen 26. Kalite Kongresi, 2017 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni ile sona erdi. İş, bilim, akademi, medya ve sanat dünyasından iki bine yakın kişinin katıldığı kongreye, KalDer’in 25 yıldan bu yana başarı ve istikrarla organize ettiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri damgasını vurdu. Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi tarafından yapılan değerlendirmede ödül alan kurum ve kuruluşlar şöyle;
 

TÜRKİYE MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

•    Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) - Kurumsal Yetenekleri Geliştirme ile Yaratıcılık ve Yenileşimden Yararlanma
•    Ege Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşletmesi A.Ş. (ESBAŞ) - Sürdürülebilir Gelecek Yaratma
 

TÜRKİYE MÜKEMMELLİKTE SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ

•    Tarsus Belediyesi - Vatandaş İçin Değer Katma ve Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma


Türkiye Mükemmellik Ödülleri için yapılan Jüri değerlendirmelerinde EFQM Mükemmellik Modeli’nin Temel Kavramları ile ilişkili iyi uygulamalar başvuran kuruluşları ödüle götüren önemli kriterlerden biridir. Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü, en az üç yıl önce Türkiye Mükemmellik Ödülü veya Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü alan kuruluşların başvurduğu özel bir kategori olup, Mükemmellik kavramının üstün başarılı performansın sürdürülebilirliği konusunda önemli bir göstergedir.


İş ve yaşamda mükemmellik kültürünün yaygınlaşmasında önemli rol oynayan organizasyonda böylece, Türkiye Mükemmellik Ödülü kazanan kuruluş sayısı 55’e, Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü kazanan kuruluş sayısı ise 8’e yükselmiş oldu.

“ÖDÜLLER İŞ DÜNYASININ MOTİVASYON KAYNAĞI”


Ödül alan kurum ve kuruluşları kutlayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, iş dünyasında ayrıcalıklı ve prestijli bir konuma sahip olan Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin bu yıl 25. yılı olduğuna dikkat çekerek, EFQM’in mükemmellik yolunda iyi bir rehber olduğunu söyledi. İş dünyası temsilcileri tarafından hedeflenen bir ödül ve motivasyon kaynağı olan ödüllere olan talebin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Buket Eminoğlu Pilavcı, şöyle konuştu:
“Türk İş Dünyası’nın arayışlarına cevap verebilmek için 1990 yılında yola çıkan KalDer, Amerikalı istatistikçi William Edwards Deming’in Japonya’dan alarak olgunlaştırdığı ve Avrupa’ya taşıdığı yönetim modeli EFQM Mükemmellik Modeli ile büyümesini kararlılıkla sürdürmekte. Avrupa Birliği’nin dev kuruluşlarının öncülüğünde oluşan ve geçen süreçte ülkemizde çok sayıda kurum ve kuruluşa rehberlik eden bu yönetim modelinde de her şeyde olduğu gibi esas unsur insan. Mükemmellik Modeli bireysellikten uzak, tüm ekiple birlikte hayata geçirebileceğimiz bir modeldir. Bu süreci çalışanlarımızla başarabiliriz. Ayrıca Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne de değinmek istiyorum. 25 yıl önce başlayan bu süreç, günümüzde ne mutlu ki kurum ve kuruluşlar için bir motivasyon nedeni, itici bir güç, hedeflenen bir ödül haline gelmiştir. Türkiye Mükemmellik Ödülü çeyrek asırlık geçmişiyle, Türk İş Dünyası’nın en prestijli ödüllerinden biridir. Avrupa Kalite Yönetim Vakfı EFQM’le 25 yıldır süren bu uyumlu ve başarılı birliktelik için KalDer ve TÜSİAD yöneticileri başta olmak üzere tüm çalışanlarını, TMÖYK ve jürisini, yüzlerce değerlendiricimizi gönüllü katkıları için kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

 

 

Bu haber 2585 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.