Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

2018 Yılında Gürün’e 10 Milyon TL Doğal Gaz Yatırımı Yapıldı

Güncelleme :18.10.2018

Yaklaşık 122 bin abonesiyle 2004 yılından beri doğal gaz kullanan Sivas ilinin 2017 yılında doğal gazla tanışan Gürün ilçesinde, 2018 yıl sonuna kadar bin konuta eş değer abonenin doğal gaza geçmesi bekleniyor.
 

Sıcak evler, nefes alan şehirler hedefiyle Türkiye’nin dört köşesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans kapsamında yer alan Sivas’ın Gürün ilçesine, 2018 yılı yatırımlarını tamamlayarak şebekenin tamamına gaz arzı sağladı. Abonelik işlemlerini tamamlayan Gürünlü vatandaşlar bu kış doğal gazla ısınabilecek.


Aksa Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hüseyin İnan Yıldırım, konuyla ilgili olarak “Aksa Sivas Doğalgaz olarak; vatandaşlarımıza doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için çalışıyoruz. Amacımız, daha fazla ilçemize doğal gaz ulaştırmak. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz 10 Milyon Lira değerinde yatırım ve yoğun çalışmalarla, ilçemizin neredeyse tamamı için doğal gaz kullanımını bu kışa yetiştirmeyi başardık. İlçemiz bundan sonra yüksek kaliteli, ekonomik ve güvenilir yakıt doğal gazı kullanacak” ifadelerini kullandı.


‘Türkiye doğal gaz dağıtım sektörünün en geniş coğrafi alanına hizmet veren şirketi’ olan Aksa Doğalgaz, Gürün ilçesinde abone alımının başlamasıyla birlikte, Sivas genelinde bir yıl içinde toplam 172 milyon metreküp doğal gaz kullanılacağını öngörüyor.

Bu haber 4099 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.