Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

İnci Akü Automechanika İstanbul´da yeni ürünü Maxim A´yı tanıttı

Güncelleme :04.04.2019

 Türkiye ve Avrupa´nın en prestijli otomotiv endüstrisi fuarlarından biri olan Automechanika İstanbul, 4-7 Nisan tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde başladı. Dünyada 50 milyon aracın kalbinde yer alan İnci Akü, konvansiyonel ürün gamında üstün performanslı yeni ürünü Maxim A´yı ve yenilenen ürün serilerini ilk kez Automechanika İstanbul fuarında lanse ederek sektörün hizmetine sundu.

Otomotiv ve otomotiv tedarik sanayi sektörünü her yıl bir araya getiren Automechanika İstanbul Fuarı, 4-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi´nde sektörün önde gelen firmalarının katılımı ile açıldı. İnci Holding ve Japonya´nın akü devi GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa´nın öncü markası İnci Akü, fuarda konvansiyonel ürün gamında üstün performanslı, iki kat daha uzun ömürlü ve yüzde 20 daha fazla marş basma gücüne sahip yeni ürünü Maxim A´yı pazardaki potansiyel müşterileri ve sektörün ileri gelenleri ile buluşturdu. Start/Stop ve konvansiyonel araç aküleri olmak üzere her iki ürün ailesini de yenileyen İnci Akü, fuara özel hazırladığı standında, teknoloji liderliğini, üretim uzmanlığını ve yenilikçi yaklaşımını yansıtan ürünlerini yeni imajıyla Automechanika İstanbul´da sergiledi.

Üç yılda 40 milyon TL´lik Ar-Ge Yatırımı

İnci GS Yuasa olarak her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 2´sini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını ve geçtiğimiz üç yılda yaklaşık 40 milyon TL´lik Ar-Ge yatırımı yaptıklarını belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, "Sektörümüzün teknoloji lideri olarak Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ortaklığımızın dördüncü yılında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 250 milyon TL´lik yatırımın yüzde 50´sini teknoloji yatırımı için kullanıyoruz" dedi.

Elbirlik sözlerini şöyle sürdürdü: "Japon ortaklığın gücüyle, yeni açılacak fabrikalarımız, son teknolojimiz ve ilk günkü enerjimizle dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca araca enerji veren İnci Akü´nün yeni ürün serisini bugün sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. İleri teknolojiyle üreten, bu teknolojiyi transfer eden ve dünyadaki enerji depolama sorununa çözüm odaklı projeler geliştiren bir yaklaşımla sektörümüzün en güvenilir üreticisi olmayı hedefleyerek çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın ilk meyvesi olan yeni İnci Akü serisini ve yepyeni ürünümüz Maxim A´yı satışa sunuyoruz. Daha güçlü performansları ve daha enerjik tasarımlarıyla yeni ürünlerimiz raflarda yerini alacak."

Altı kıtada 80´in üzerinde ülkeye ihracat

"Kuruluşumuzun 34´üncü yılında hala ilk günkü heyecan ve hevesle `Dünyanın Enerji Uzmanı´ unvanımıza layık olmak için çalışıyoruz" diyen Elbirlik, şunları söyledi:

"Altı kıtada 80´in üzerinde ülkeye ihracat yapan, 50 milyon aracın kalbinde yer alan bir şirket olarak hem geleceğin araç teknolojilerine hem de günümüzün çok hızlı gelişen ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Başka Türkiye olmak üzere tüm dünyanın enerji depolamadaki öncelikli adresi olmaya devam edeceğiz."

Bu haber 6245 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.