Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Shell & Turcas’ın ‘Yeşil Düşün, Yeşil Hareket Et’ projesi ödüllendirildi

Güncelleme :15.04.2019

Shell & Turcas, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve bu yılki teması ‘karbon ticareti ve ülkemizin iklim değişimiyle mücadelesi’ olan 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nde Yeşil Düşün, Yeşil Hareket Et projesi ile ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülü aldı.
 

SÜRDÜRÜLEBİLİR Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde enerji verimliliğine odaklanan ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekleyen kuruluşlara ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülleri verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yeşil yerleşkesinde düzenlenen törende Shell & Turcas, akaryakıt istasyonlarında yer alan konvansiyonel aydınlatmaların LED dönüşüm çalışması olan ‘Yeşil Düşün, Yeşil Hareket Et’ projesiyle ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülüne layık görüldü. Shell & Turcas adına ödülü Perakende Satışlar Yatırımlar Direktörü Semih Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci’den aldı.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada sanayide düşük karbonlu büyümenin mümkün olduğunu belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, bu alandaki çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Karaosmanoğlu, SÜT-D olarak sera gazı salımlarını azaltarak, karbon yönetimini başarıyla gerçekleştiren kurumları teşvik etmek üzere Düşük Karbon Kahramanı Ödülü sunduklarını ve ödüllere bu yıl rekor başvuru aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Karaosmanoğlu, başvuruların bu kadar yoğun olmasının yeşil ekonominin ülkemizde gün geçtikçe daha da önem kazandığının bir göstergesi olduğunu da vurguladı. Yarışmaya başvuran projeler, SÜT-D’nin sürdürülebilir yaşam kültürü kazandırılması ve yaygın karbon yönetimi bilinci oluşturma hedefine göre değerlendiriliyor.

Shell & Turcas Perakende Satışlar Yatırımlar Direktörü Semih Genç,
ödülle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Projemiz kapsamında düşük karbon yolculuğunda, kendi istasyon ağımızdaki elektrik tüketimini azaltmak adına kanopi ve dev amblemlerdeki mevcut geleneksel aydınlatmaları, düşük elektrik tüketimini destekleyen LED aydınlatmalar ile değiştirdik. Böylece Shell & Turcas olarak, istasyon ağımızda LED ile Kanopi Aydınlatması (LUCI) projesini hayata geçirmiş olduk. Proje dahilinde 160 istasyonumuzda 2650 aydınlatma, net bir ışık kaynağı sağlayan LED aydınlatmalar ile değiştirildi ve 339 adet dev amblemlerdeki floresan aydınlatmalar LED aydınlatmalar ile yenilendi. Proje kapsamında kanopi altı ve dev amblemlerde yapılan değişiklik sonucu toplam karbon salımı 1,200 ton azaldı, 2.601,5 MWh enerji tasarrufu sağlandı. Aydınlatmalarda 100.000 saat kullanım ömrüne sahip LED kullanımına geçiş ile istasyonlarımızı geceleri ziyaret eden müşteri oranı da yüzde 8 oranında arttı.”

Bu haber 3047 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.