Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

ZF Aftermarket: Çevreyi korumanın en iyi yolu, kaynakların etkin kullanımıdır

Güncelleme :20.06.2019

 ZF Aftermarket, 23-25 Haziran tarihleri arasında Amsterdam'da düzenlenecek ReMaTec fuarında Salon 3, Stand 334'te yenilenmiş (Re-Man) ürünlerle ilgili başarı hikayesini anlatacak

Araç parçaları, Dünya genelinde 15 lokasyonda yenilenmektedir 

Sürdürülebilir enerji ve malzeme tasarrufu sayesinde çevre ile uyumlu mobilite çözümleri sunulmaktadır 

Çevreyi korumanın en iyi yolu kaynakları etkin kullanmaktır. Ürün yenilemesi (Re-Man) sayesinde, yeni üretim parça tedariğine kıyasla büyük oranda enerji ve malzeme tasarrufu yapmak mümkündür. ZF, bu çevreci hedefi daha 1962 yılında benimsemiş, sonuç olarak geçen yıllar içerisinde ürün yenileme (Re-Man) programını genişletmiştir. Fren, şanzıman, direksiyon sistemi veya tork konvertörlerinden oluşan geniş bir araç bileşen yelpazesi, 15 farklı lokasyonda orijinal ekipman kalitesinde yenilenmekte olup, bu trend gittikçe yayılmaktadır. 

ZF Aftermarket, 23-25 Haziran tarihlerinde Amsterdam'da yenileme (ReMan) sektöründeki dünyanın önde gelen uzmanları için düzenlenecek olan ReMaTec 2019 fuarında, yalnızca yenilenmiş ürün portföyünü tanıtmakla kalmayıp ayrıca ZF grubunun ürün yenileme süreçlerinde elde ettiği başarı hikayesini de anlatacak. ZF, sürdürülebilir/çevreci üretimde kaydedilen başarılar için verilen altın “Beşikten-Beşiğe” sertifikası (Cradle to Cradle) ile geçmişte birkaç kez ödüllendirilmişti. Örneğin, en son ZF'nin Bielefeld şubesi, Sachs debriyaj baskı plakalarının yenilenmesindeki başarısından dolayı bu sertifikaya layık görülmüştü. Merkezi Oakland/Kaliforniya'da bulunan Beşikten-Beşiğe Ürün İnovasyon ZF Services Türk Adil Mah. Demokrasi Cad.17, 34935 Sultanbeyli / Istanbul, Türkiye press.zf.com BASIN BÜLTENİ PRESS RELEASE Sayfa 2/3, 20 Haziran 2019 Enstitüsü standartlarına göre, üreticiler bu sertifikayı almak için ürünlerindeki malzemelerin yaklaşık %95'ini yeniden kullanmalıdır.

 ZF Aftermarket, ürün kalitesi ve yeniden değerlendirdiği ürün miktarı ile tatmin edici çözümler sunuyor. Bunun bir örneği de Çek Cumhuriyeti'ndeki Frýdlant lokasyonundan: 1999 yılındaki kuruluşundan bu yana ZF Aftermarket tesisinde 4.000.000'dan fazla fren kaliperi ya da bir diğer deyişle iş günü başına yaklaşık 766 fren kaliperi yenilendi. Avrupa ve EEMEA Operasyonları ve Yenileme (Re-Man) Direktörü Jirka Horvath, “Galler Bölgesinde Wrexham şehrindeki yenileme tesisimizle, ZF Aftermarket tesislerinde üretilen fren kaliperleri sayısında her yıl yeni bir rekor kıracağız” diyor. 

Yenileme: Endüstriyel standart süreci 

Yenileme süreci, eski parçaların atölyede araçtan sökülmesiyle başlar. ZF Aftermarket uzmanları, ürün yenileme noktalarına gelen parçaları inceler, değerlendirir, söker ve temizler. Ardından hasarlı parçaları ayırarak, çevreye zarar vermeden elden çıkarırlar ya da geri dönüştürürler. Montaj sırasında, ZF Aftermarket teknisyenleri hasarlı ve eksik parçaları orijinal ekipman kalitesindeki yedek parçalarla değiştirir, aşınmış parçaları değiştirir ve gerekirse yazılımı günceller. Mevcut teknolojinin orijinal ekipmandan daha gelişmiş olduğu durumlarda, orijinal ürün kalitesinde küçük sapmalar olabilir. Bu durumda, teknik bir yükseltme (upgrade) işlemi yapılır. Son olarak, bileşen yedek parça olarak kullanılmak üzere yeni bir garantiyle yedek parça pazarına sunulur. 

ZF Yedek Parça Satış Bölümü Üretim Müdürü Erik Naumann bunu şu şekilde açıklıyor: “Bu sürecin endüstriyel bir standart olduğunu ve onarım işi olmadığını vurgulamak için “yenileme” (Re-Man) diyoruz. Sınırlı doğal kaynaklara olan talebi, yenileme programımız sayesinde yeni ürün imalatına kıyasla %90 oranında azaltabiliyoruz. Ayrıca üretimde tüketilen enerjide de yaklaşık %90 oranında tasarruf sağlıyoruz. Bu sürdürülebilir ZF Services Türk Adil Mah. Demokrasi Cad.17, 34935 Sultanbeyli / Istanbul, Türkiye press.zf.com BASIN BÜLTENİ PRESS RELEASE Sayfa 3/3, 20 Haziran 2019 enerji ve malzeme tasarrufu ile çevre ile uyumlu bir mobilite elde edilmesinin yanı sıra kişisel CO2 ayak izi oranı da düşürülmüş oluyor.”

Bu haber 3679 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
MINI, Ultra Maraton Yüzücüsü Aysu Türkoğlu’nun Sınır Tanımayan Yolculuğuna Eşlik Ediyor... 25.11.2025
TPAO'nun Batman, Mardin ve Şırnak'ta petrol arama ruhsat süreleri uzatıldı... 25.11.2025
Aksa Enerji, Burkina Faso’da 20 Yıllık Elektrik Satış Anlaşması İmzaladı... 25.11.2025
Çoruh EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı... 25.11.2025
Üçay Mühendislik’ten Sıfır Karbon Binalar İçin Entegre Enerji Çözümleri... 25.11.2025
OSD, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Birliği - OICA Konseyi’ne Seçildi!... 25.11.2025
Tırsan, Logitrans 2025’te de sektör ile buluştu... 25.11.2025
EN YAKIT araç şarj sektöründe 2026’da çıtayı yükseltecek... 25.11.2025
Türkiye, 2026 Enerji Depolama Dönüşümüne Hazırlanıyor... 25.11.2025
Bakan Bayraktar, YEKA-GES yarışmaları 400 milyon dolara eşdeğer ... 25.11.2025
IEA Başkanı Birol: Enerji güvenliğinde en büyük risk kritik minerallerde... 25.11.2025
EPDK, lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde değişiklik yaptı... 25.11.2025
Otokar, 11. Busworld Türkiye'nin Diamond ve Basın Yemeği Sponsoru oldu ... 25.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.