Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

BP, Çinli Didi ortaklığıyla şarj istasyonları kuracak

Güncelleme :08.08.2019

Elektrikli araç şarj ünitesi sayısının 1 milyonu geçtiği Çin’de yakın zamanda bu sayının daha da artması bekleniyor çünkü dünya petrol devlerinden BP, Didi ile birlikte yeni şarj istasyonları kurmak için iş birliği yapıyor.
 

Elektrikli araç pazarının en hareketli ülkesi olan Çin, yeni yatırımlar almaya devam ediyor. Elektrikli araç şarj ünitesi sayısının 1 milyonu geçtiği Çin’de yakın zamanda bu sayının daha da artması bekleniyor çünkü dünya petrol devlerinden BP, Didi ile birlikte yeni şarj istasyonları kurmak için iş birliği yapıyor.
 
Çin telefonla taksi çağırma platformu Didi Chuxing, 1 Ağustos Perşembe günü, British Petroleum (BP) ile Çin’in yanı sıra şirketin faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde yeni enerji araçları için şarj istasyonları oluşturma ve işletme amacıyla bir girişim geliştirdiğini açıkladı.
 
BP’nin Güney Çin kenti Guangzhou’da kurduğu ilk şarj istasyonu şu anda deneme operasyonu için Didi’nin şarj platformuna bağlanmış durumda. Didi’den yapılan açıklamaya göre, ortak şirket kurulduktan sonra şarj istasyonlarının inşa ve işletme sürecine hız verilecek.
 
BP’nin Satış Baş Yöneticisi Tufan Erginbilgiç de “Dünyanın en büyük elektrikli araç piyasası olarak Çin, olağanüstü kapsamlı inovatif yeni iş geliştirme fırsatları sunuyor ve biz bu ortaklığı bu kadar hızlı değişen bir çevre açısından mükemmel bir işbirliği olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Tufan Erginbilgiç, Didi’nin geniş bir kullanıcı tabanına sahip olması dolayısıyla şarj istasyonlarının işletmeye girer girmez popüler hale geleceğini beklediklerini söyleyerek “Bu adımla faaliyetlerimizi çok daha geniş bir alana yaymış olacağız” dedi.
 
Didi Chuxing Çin’in dışında Meksika, Avustralya ve Japonya’da kendi markası altında faaliyet gösteriyor. Öte yandan Ocak 2018’de Brezilya’nın lider ortak otomobil kullanım markası 99’unu da aldı. Didi, dünyanın 1.000 kentinde dünya nüfusunun yüzde 80’inden fazlasına ulaşım alanında hizmet veriyor.

Bu haber 3645 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.