Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Tırsan, Sinemanın Tüm Çocuklara Ulaşması İçin Destek Veriyor

Güncelleme :04.11.2019

Tırsan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile Trabezunta Film ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği tarafından hayata geçirilen “Çocuklar için Gezen Sinema” projesinin ana sponsoru oldu.
 

Türkiye’nin güvenilir lideri Tırsan, Türkiye’nin geleceği gençler ve çocuklar için eğitim ve kültür projelerini desteklemeye devam ediyor. Tırsan, sinemaya gitme şansı daha az olan çocukları ve gençleri sinema ile tanıştırmayı hedefleyen, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile Trabezunta Film ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği projesi, “Çocuklar için Gezen Sinema”nın ana sponsoru oldu. Tırsan tarafından bağışlanan mobil sinema salonunun 2019 yılında 12 ilde 80 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

“Gelecek İçin Eğitim ve Kültür Projelerine Destek Vermeyi Sürdürüyoruz”

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın gelecek nesiller ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi vurgulayarak, “Kurulduğu günden bu yana tüm paydaşlarımızla birlikte sektörümüz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Geleceğimiz için eğitim ve kültür projelerine destek veriyoruz.

Çocuklarımıza fayda sağlayacak projeler bizim için önemli. Sanatla erken yaşta tanışan çocukların yeteneklerinin geliştiği, iş birliğine daha yatkın oldukları ve kendilerine hedef koyup gerçekleştirme becerilerinin arttığı bilimsel raporlar ile destekleniyor.

Bilgi: rapor linki: : https://t24.com.tr/haber/iksv-den-cocukluktan-genclige-sanatla-buyumekraporu-6-11-yas-grubundaki-cocuklarin-73-u-muzeye-49-u-tiyatroya-hic-gitmemis,845097

Araştırmalar, ülkemizde sanatın sinemanın tüm çocuklara ulaşması konusunda daha gayretli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Her çocuğumuzu sanatla tanıştıracak projelere destek vermekten, “Çocuklar için Gezen Sinema” projesinin ana sponsoru olarak sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz’’ açıklamasında bulundu.

“Sanatla İlgilenen Çocuklar Bir Adım Önde”


Çocuklar için Gezen Sinema projesi, bu yıl itibariyle başkanlığını Muhammet Çakıral ve başkan yardımcılığını Erol Gözen'in yaptığı Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği'nin bünyesi altında faaliyetlerini sürdürüyor. Proje ile amaçlarının, sinema imkanının yeterli olmadığı coğrafyalarda, sinema kültürü ile tanışmamış çocukları bu kültür ile buluşturmak ve o çocukların sosyal, sanatsal gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Erol Gözen, derneğin kuruluş amacını şu sözlerle özetledi: “Her oyun çocuklar için keyiflidir. Fakat sanat etkinlikleriyle ve sanatla ilgilenen çocuklar, yaşıtlarından birkaç adım daha önde olurlar. Çünkü yaşama dair edindikleri izlenim ve beceriler sayesinde, zihinsel ve fiziksel gelişimleri daha hızlı olur. Ayrıca, kolektif çabalarıyla sosyalleşen çocuklar, öznel yaratıcılıklarıyla da ilginin merkezinde olmayı başarırlar. Sanat ve buna benzer diğer etkinliklerin bir başka gücü de çocuklara yaşadığı toplumun bir üyesi olduğu bilincini aşılamasıdır. Çocuklar, iş birliği ve dayanışma kültürüyle estetik algısını geliştirir. Bu faaliyetler, çocuğun bireysel sorunlarına çözüm üretmesinde de rehber olur. Sanat gibi sosyal ve kültürel etkinlikler bu anlamda, çocuklara özgüven aşılayarak daha iyi bir yurttaş ve sorumlu bir birey olarak mutlu yaşamalarına katkı sunar. İşte biz de tam bu noktada onların yanında olmak için varız” açıklamasında bulundu. Sözlerine şu şekilde devam eden Gözen, “Çocuklar için Gezen Sinema” projesinde bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Tırsan ailesine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gezen Sinema 2018’de 70 Bin Çocuğa Ulaştı


2010 yılında Muhammet Çakıral tarafından bağımsız filmler, belgeseller ve kültürel organizasyonlar icra etmek için kurulan Trabezunta Film, 2018 tarihinde Anadolu'yu “Mobil Sinema” ile tanıştıran ilk şirket oldu. Turizm Bakanlığı desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen “Çocuklar için Gezen Sinema” projesi böylece ilk yılında 21 ilde 70 bin çocuğa ulaştı. Her yıl genellikle 15 Eylül - 24 Aralık tarihleri arasında planlanan organizasyonun gelen talepler doğrultusunda 2020 yılı kış döneminde de sürdürülmesi hedefleniyor.

Bu haber 2769 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.