Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Yenilenebilir Enerjiyi Destekleme Platformu kuruldu

Güncelleme :14.11.2019

 Ekonomi Gazetecileri Derneği´nin (EGD) "İklim Ekonomisi Projesi" kapsamında yapılan Sapanca Toplantısı´nda alınan karar hayata geçti.

Tam 12 yıldan bu yana Küresel Isınma Kurultayı ile iklim değişikliği sorununa dikkat çeken EGD, Sapanca´da Birleşik Metal - İş Sendikası ve Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı (KETEV) ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda Yenilenebilir Enerjiyi Destekleme Platformu kurulması için öneri gelmişti.

Bu öneri üzerine yapılan çalışmalar sonucunda böyle bir platformun kurulması kararı alındı ve her üç kurumun birlikte yaptığı toplantıda bu kararın kamuoyuna açıklaması kararlaştırıldı.

Açıklamayı yapan Birleşik Metal - İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu alınan kararın çok önemli bir gelişmenin habercisi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Biz üyelerimizin, işçilerin sadece fabrikalarda iyi ücret alması, şartlarının iyi olması için mücadele etmiyoruz. Onların güzel bir dünyada yaşamasını da önemsiyoruz. Hatta bütün insanlığın güzel bir dünyada yaşamasını önemsiyoruz. İklim değişikliği günümüzün en yakıcı sorunlarından biridir. İnsanlığı, yaşamı tehdit ediyor. Bu soruna kayıtsız kalmamız söz konusu olamazdı" diye konuştu.

KETEV Başkanı Celalettin Aykanat da bugüne kadar genellikle karşı çıkılan platformları kurulduğunu belirterek, "Şimdi bu alandaki gelişmelere pozitif yaklaşıp daha iyi bir dünya, daha güzel bir Türkiye için yenilenebilir enerjiyi destekleme kararı aldık. Bu konuda çalışmalar yapacağız" dedi.

Son dönemde çok hak mücadelesi örnekleri sunan Birleşik Metal-İş Sendikası ve KETEV ile bu konuda birlikte yola çıkılmasının çok önemli olduğunu söyleyen EGD Başkanı Celal Toprak da "Bu öneri Yönetim Kurulu Üyelerimiz Çetin Ünsalan ve Serpin Alpaslan tarafından dile getirildi. Onların bu sürece bugüne kadar müthiş destekleri oldu. Şimdi de olacak. Yine bu sürece görüşleri ile katılan mesleğimizin duayen isimleri Hasan Eriş ve Faruk Türkoğlu da sürecin içinde olacak. Faruk Türkoğlu yıllar önce yapılan toplu sözleşmelere ozan tabakasındaki sorunların yazıldığını söyledi. Bu sürece bizim Küresel Isınma Kurultayı Komitesi´ne de başka sivil kuruluşları da dahil edeceğiz. Çok güçlü bir platformu oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu arada kurulan platform ilk olarak İzmir´de yapılacak Küresel Isınma Kurultay´nda sahaya çıkacak. Ardından birbiri ardına farkındalık çalışmaları yapılacak.

 

Bu haber 3648 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.