Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

EPDK, boru hattıyla gerçekleştirilecek olan spot doğal gaz ithalatı hakkında açıklama yaptı

Güncelleme :12.01.2020

 EPDK, boru hattıyla gerçekleştirilecek spot doğal gaz ithalatı kapsamında şubat ayı için talepleri 27 Ocak Pazartesi günü alacak, açıklanan miktardan daha fazla kapasite talebi gelmesi halinde aynı gün yarışma yapılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), boru hattıyla gerçekleştirilecek spot doğal gaz ithalatı kapsamında şubat ayı için talepleri 27 Ocak Pazartesi günü alacak, açıklanan miktardan daha fazla kapasite talebi gelmesi halinde aynı gün yarışma yapılacak.

EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, boru hattıyla yapılacak spot doğal gaz ithalatı kapsamında şubat ayı için ithalatçılar taleplerini 27 Ocak tarihinde 10.00-10.30 saatlerinde https://basvuru.epdk.org.tr/ platformuna iletmiş olacak.

Açıklanan miktardan daha fazla kapasite talebi gelmesi halinde aynı gün 11.00-11.15 saatlerinde yarışma yapılacak.

Talep toplama sürecine ve yarışmaya katılmak isteyen ithalat lisansı sahipleri 21 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar istenilen belgeleri Kurum'a sunabilecek.

Bu haber 6088 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.