Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Akaryakıtta fiyat indirimi ile ilgili TABGİS’ten açıklama

Güncelleme :05.06.2020

Bir süre önce akaryakıt fiyatlarına 17-25 kuruş aralığında indirim yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu indirim, bayi marjından da karşılanacak olması nedeniyle akaryakıt bayileri kanadında büyük bir zarar niteliği taşımaktadır.
 

EPDK tarafından akaryakıt sektöründeki fiyat marjlarının olması gerekenin çok üzerine çıktığının tespit edildiği ve dağıtım şirketlerine yapılan uyarı neticesinde yurt genelinde akaryakıt fiyatlarına 17-25 kuruş aralığında indirim yapılacağı açıklanmıştır. Söz konusu indirim, bayi marjından da karşılanacak olması nedeniyle akaryakıt bayileri kanadında büyük bir zarar niteliği taşımaktadır.

5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereği akaryakıt bayileri, akaryakıt  fiyatlarını belirleyici konumda değildirler. Pompa satış fiyatları dağıtım şirketleri tarafından belirlenmekte ve tavan fiyat olarak bayilere bildirilmektedir. Bayiler de istasyonlarında dağıtıcısı tarafından bildirilen fiyattan ürün satışını gerçekleştirmekte ve bu fiyat içinde oluşan marjdan kendi sözleşmeleri doğrultusunda paylarını almaktadırlar.

Akaryakıt bayileri olarak istasyonlarımızda 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaktayız. Dünyamızı ve ülkemizi olumsuz etkisi altına alan COVİD-19 virüsü salgını döneminde dahi değerli çalışanlarımızın da üstün özveri ve gayretiyle akaryakıt temininde hiçbir sıkıntı yaratmayacak şekilde sahada kaldık ve hizmetimizi sürdürdük.

EPDK tarafından tespit edilen bu kârın bayi dışında oluştuğu anlaşılmaktadır. Dağıtım şirketlerinin tek taraflı sebebiyet verdikleri bu durum bayilerin mevcut koşullarını daha da zorlaştıracaktır. EPDK nezdinde sadece dağıtım şirketleriyle istişare edilerek alınan karar nedeniyle, bayilerin ticari faaliyetlerinin sürdürülebilir olmaktan daha fazla uzaklaşmaması adına bu indirimin dağıtıcıların kendi paylarından karşılanmasının beklentisi içinde olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

Saygılarımızla,

TABGİS Yönetim Kurulu

 

 

Bu haber 4879 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.