Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PETDER Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi

Güncelleme :09.06.2020

 İndirilen marj seviyeleri korunmakla birlikte, petrol piyasasında yaşanan bu gelişmelerin tetiklediği ürün fiyatındaki artışın, maalesef önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması beklenmektedir. 

Petrol Sanayi Derneği – PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi. Güncel Brent ve dizel fiyatları hakkında bilgi veren Şiper, şu açıklamalarda bulundu:

“Geçtiğimiz hafta, EPDK’nın önderliğinde Türkiye’deki bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, marjlarından fedakârlık ederek pompa satış fiyatlarında indirime gitmişti. Sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ile bunun pozitif etkisinin görüleceği öngörülüyordu. Ancak, OPEC üretiminin kısıtlanması ile birlikte petrol fiyatlarının da tekrar yükselişe geçtiği görülmektedir. Son bir ay içerisinde 20 USD’den 42-43 USD’ye yükselen brent petrol, 200 USD’den yaklaşık 350 USD’ye yükselen dizel ürün fiyatından dolayı pompa fiyatlarının artması söz konusu olmuştur. 

Tüm bu gelişmeler, Türkiye akaryakıt piyasasındaki bazı dağıtım şirketlerinin geçtiğimiz hafta uygulamaya koydukları indirimlerin dışında seyretmiştir. 

İndirilen marj seviyeleri korunmakla birlikte, petrol piyasasında yaşanan bu gelişmelerin tetiklediği ürün fiyatındaki artışın, maalesef önümüzdeki günlerde pompa satış fiyatlarına da yansıması beklenmektedir. 

Petrol fiyatlarının bir müddet daha 40-50 USD arasında kalacağını öngörüyoruz.” 

Bu haber 4301 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.