Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Elektrikli Mercedes’lerin aküsünü Çinli Farasis üretecek

Güncelleme :04.07.2020

Daimler, Çin otomobil akü hücresi üreticisi Farasis Energy ile ortaklık yaparak kendi elektrikli araç modelleri için de ikmal güvencesi elde etmiş olacak.

 Alman otomobil üreticisi Daimler, Çinli otomobil aküsü imalatçısı Farasis ile ortak yatırım kararı aldığını açıkladı. Daimler, Çin otomobil akü hücresi üreticisi Farasis Energy ile ortaklık yaparak kendi elektrikli araç modelleri için de ikmal güvencesi elde etmiş olacak. Dolayısıyla bu yatırım ve ortaklık stratejik bir anlam da ifade ediyor. Böylece Çinli üretici, esas markası Mercedes-Benz olan Daimler için bir güvence ve Farasis için de yeni bir kapasite planlaması için tam bir garanti oluşturacak. Anlaşmanın ardından Farasis, Mercedes-Benz’in elektrikli modellerine öncelikli olarak ikmal yapacak. Daimler de Farasis’te iş süreçlerini kontrol edecek bir gözlemci gönderecek.

 Daimler, Farasis ile oluşturduğu bu ortaklığı bir dönüm noktası olarak görüyor; çünkü tüm Mercedes-Benz filosu en geç 2039 yılından itibaren tümüyle karbonsuz yani elektrik enerjili olacak ve ilk üretim de 2022’den itibaren başlanacak. Böyle bir Çin-Almanya ortaklığının Çin piyasasının inovasyon üretici gücüyle beslenerek klasik Alman otomobil endüstrisini yeni bir döneme taşıması umuluyor.

 Öte yandan, şimdiye değin üretimini Çin ile kısıtlamış bulunan Farasis için de üretim etkinliğini Almanya’ya yayma ve bu ülkede 2 bin kişilik bir istihdam olanağı bulma fırsatı doğmuş bulunuyor.

Bu haber 6965 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
MINI, Ultra Maraton Yüzücüsü Aysu Türkoğlu’nun Sınır Tanımayan Yolculuğuna Eşlik Ediyor... 25.11.2025
TPAO'nun Batman, Mardin ve Şırnak'ta petrol arama ruhsat süreleri uzatıldı... 25.11.2025
Aksa Enerji, Burkina Faso’da 20 Yıllık Elektrik Satış Anlaşması İmzaladı... 25.11.2025
Çoruh EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı... 25.11.2025
Üçay Mühendislik’ten Sıfır Karbon Binalar İçin Entegre Enerji Çözümleri... 25.11.2025
OSD, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Birliği - OICA Konseyi’ne Seçildi!... 25.11.2025
Tırsan, Logitrans 2025’te de sektör ile buluştu... 25.11.2025
EN YAKIT araç şarj sektöründe 2026’da çıtayı yükseltecek... 25.11.2025
Türkiye, 2026 Enerji Depolama Dönüşümüne Hazırlanıyor... 25.11.2025
Bakan Bayraktar, YEKA-GES yarışmaları 400 milyon dolara eşdeğer ... 25.11.2025
IEA Başkanı Birol: Enerji güvenliğinde en büyük risk kritik minerallerde... 25.11.2025
EPDK, lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde değişiklik yaptı... 25.11.2025
Otokar, 11. Busworld Türkiye'nin Diamond ve Basın Yemeği Sponsoru oldu ... 25.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.