Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Daikin, 2021'de Türkiye 53 milyon dolar yatırım yapacak

Güncelleme :09.12.2020

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, "Bu yatırım Japonya'nın Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi ve Daikin'in Türkiye pazarına girdiğinden bu yana gerçekleştireceği en büyük miktar olacak"

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, gelecek yıl Türkiye'ye 53 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Önder, yaptığı açıklamada, klima ve kombi üretim kapasitelerini artırmak amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu kapsamda split klima üretimini artırmak için yeni hat kuracaklarını kaydeden Önder, 'Buradan gelecek kapasite artışıyla ihracatımızı 100 milyon dolar artıracağız. Ayrıca, Türkiye'de ilk kez bizim kuracağımız VRV denilen çoklu merkezi klima yatırımını hayata geçiriyoruz. Yılda 50 bin adet üretmeyi planlıyoruz, bunun 40 binini ihraç edeceğiz.' diye konuştu.

Önder, bu yatırımla şirketin ihracat artışının süreceğini ifade ederek, '2021'de Türkiye'de toplamda 53 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceğiz. Böylece, toplam ihracatımızı 430 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yatırım Japonya'nın Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi ve Daikin'in Türkiye pazarına girdiğinden bu yana gerçekleştireceği en büyük miktar olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımlarla birlikte istihdam artışına da gideceklerini söyleyen Önder, 1400 kişilik istihdamın gelecek yıl 2 bin 100'e çıkacağını belirtti.

Salgında ev konforu ön plana çıktı

Önder, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kombi ve klima pazarını etkilediğini ve tedarik zincirindeki yavaşlamadan dolayı bazı aksamalar yaşandığını anlattı.

Büyük bir daralma beklemelerine rağmen son 3 ayı geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi geçirdiklerini belirten Önder, 'Salgında ev konforu daha fazla ön plana çıktı. Ertelenmiş talebin etkisiyle beklediğimiz şekilde bir daralma yaşamadık.' dedi.

Doğal gazda tasarruf yöntemlerine de değinen Önder, termostatın oda sıcaklığının 22 derece olacak şekilde ayarlanmasıyla yüzde 30'a yakın tasarruf yapılabileceğini anlattı.

Önder, ısı yalıtımı sayesinde de doğal gaz faturasında yüzde 40'a varan tasarruf miktarına ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 3425 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.