Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Japonya 2040'a kadar 45 GW offshore rüzgar santralı kuracak

Güncelleme :17.12.2020

 Japonya, karbon salımı azaltma hedefi doğrultusunda 2040 yılına kadar 45 gigawat (GW) kurulu güce sahip denizde kurulu (offshore) rüzgar enerjisi santrali kuracak. Japonya, 2050 yılına kadar karbon nötr bir ülke haline gelmeyi hedefliyor. Söz konusu santrallerin kurulumu tamamlandığında Japonya, Avrupa Birliği (AB) ve Çin'in arkasından dünyanın en büyük üçüncü rüzgar elektrik enerjisi üretim potansiyeline sahip olacak.

Halen offshore rüzgar santralleri üzerinden 20,000 kilowat elektrik enerjisi üreten Japonya'nın hedeflediği 45 GW toplam 45 nükleer santralın ürettiği elektrik enerjisine karşılık geliyor. Bir GW elektrik enerjisi "bir milyon kilowat" elektrik enerjisine eşit.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın verilerine göre Japonya, bu hedefini gerçekleştirmesi durumunda, Avrupa Birliği (AB) ve Çin'in arkasından dünyanın en büyük üçüncü rüzgar elektrik enerjisi üretim potansiyeline sahip olacak. IEA verilerine göre, 2040 yılında AB'nin 127 ve Çin'in 107 GW rüzgar enerjisi kurulu gücüne sahip olacak.

Japonya Sanayi bakanlığı, denizde kurulu rüzgar enerjisi kapasitesini 2030'a kadar 10 GW gücüne, 2040'a kadarsa 35 GW ila 45 GW seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, geçen Ekim ayında, halen karbon salınımında dünyada beşinci sırada bulunan Japonya'nın 2050'ye kadar ülkenin net karbon salınımı sıfıra indirmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

Bu haber 2883 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.