Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

MASPO Enerji ALA-2 Santralı İle Jes Yatırımlarında Hedef Büyüttü!

Güncelleme :16.01.2021

MASPO Enerji A.Ş.’nin Manisa Alaşehir’de bulunan 30 MW gücündeki ALA-2 jeotermal enerji santralinin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımları ile yapıldı. 

GÜRMEN Group şirketlerinden Maspo Enerji A.Ş.’nin Manisa Alaşehir’de kurulu jeotermal enerji santral yatırımlarından 30 MW kurulu güce sahip yeni fazı ALA-2’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’in video konferans ve Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı’nın açılışa bizzat katılımıyla düzenlenen tören ile yapıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılan Maspo Enerji A.Ş.’nin Manisa Alaşehir’de bulunan 30 MW gücündeki ALA-2 jeotermal enerji santralinin resmi açılış töreniyle Maspo Enerji A.Ş.’nin yatırımları Türkiye’nin en büyük santral yatırımları arasında yerini aldı. 

Açılış töreni sonrası konuşan Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, “Grup olarak daha yaşanabilir bir dünya için çevreye dost yenilenebilir enerji alanına yatırım yapıyoruz. Bu alandaki yatırımlarımızın hayata geçirilmesinde öncelikle jeotermali stratejik alan olarak seçtik. Türkiye jeotermal enerjide Avrupa’da 1’nci, dünyada 4’üncü sırada ve önemli bir gelişim potansiyeline sahip. Resmi açılışı yapılan ALA-2 JES, yenilebilir enerji alanındaki yatırımlarımız için önemli bir aşamaydı ve bu yatırımı ülkemize kazandırmaktan, jeotermal enerjide Türkiye’nin yerli kaynaklarının gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, “Dünyada tükettiği enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan üreten şirketlerin yer aldığı RE100 platformuna Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek grup olan Gürmen Group şirketlerinden Maspo A.Ş.’nin ALA-2 jeotermal enerji santralinin devreye girmesiyle yenilenebilir enerjide toplam 40 MW’lık kurulu güce ulaştık.  Maspo Enerji A.Ş. olarak tüm gücümüzle yenilebilir enerji ve odaklandığımız jeotermal enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik vizyonumuz ile artırmaya devam ediyoruz” dedi.

“Jeotermal’i daha etkin kullanacak yeni yatırımlara hazırlanıyoruz”

Maspo Enerji A.Ş.’nin şu anda 12 bin 650 hektarlık jeotermal sahası ile yatırımlarının bulunduğu Manisa yöresinin en büyük ve verimli ruhsatına sahip olduğunu açıklayan Murat Solmaz, şöyle devam etti: “2017 yılında jeotermal santral yatırımlarımızın ilk fazı olarak 10 MW güce sahip jeotermal enerji santralı ALA-1’i işletmeye aldık ve 30 MW’lık ALA-2 jeotermal enerji santralının da yatırım sürecini başlattık. ALA-2’nin resmi açılışıyla da hedeflerimizi gerçekleştirmede büyük bir adım attık.“

Yeni yatırım hedefleri ile ilgili olarak da açıklama yapan Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, “Hedeflerimizi büyüttük. Jeotermal’in entegre yatırımları üzerinde çalışmalarımıza başladık. Jeotermalin etkin kullanıldığı seracılık ve tarım yatırımları üzerinde fizibilite çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer taraftan yatırımlarımızın üçüncü fazı için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Bu haber 3053 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.