Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

UEDAŞ’ın Geri Dönüşüm Özelinde Hazırlanan Ar-Ge Projeleri EPDK Tarafından Kabul Edildi

Güncelleme :28.01.2021

 UEDAŞ'ın geçtiğimiz yıl hazırladığı üç farklı AR-GE projesi T.C. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından kabul edildi. Enerji dağıtım sistemleri için geliştirilen projelerde teknoloji kullanılırken geri dönüşümlü materyallere de öncelik verildi.

 Limak Enerji Grubu bünyesinde Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Temmuz 2020'de EPDK'ya sunduğu üç projeye onay aldı. Geri dönüşüm öncelikli olarak geliştirilen projelerle güzergah tespit cihazı, kompozit modüler direk, görüntü ve ses işleme tabanlı gerçek zamanlı deşarj izleme sistemi geliştirilecek. 

Yapay zekanın kullanılacağı şebeke izleme sisteminde kısmi deşarj tespit cihazı ve termal kamera tek bir cihazda birleştirilecek. Hali hazırda kullanılan yeraltı kablo güzergah tespit cihazlarını geliştirmek için planlanan mesafe ölçer cihazı ise mevcutta kullanılan cihazlarda yaşanılan bazı sorunları ortadan kaldırması ve maliyetleri düşürmesi hedefleniyor. Geri dönüşümlü malzeme ile üretilecek kompozit modüler direk projesiyle ise geri dönüştürülebilir plastiği kompozit ile güçlendirerek aydınlatma ve enerji nakil hattı direği üretilecek. Üretilen direk modüler yapıda olacak, parça parça taşınabilecek ve bir parçası kırıldığında sadece o parça değiştirilerek kullanım ömrü sürdürülebilir olacak. 

Üniversiteler ve sektördeki ilgili firmalarla paydaş halinde hayata geçirilecek projelerin tamamında yerli ve geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak sıfır atık vizyonuna uygun ilerlenecek.

Bu haber 2487 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.