Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Hindistan, 2022 yılına kadar 175 GW’lık yenilenebilir enerji gücüne ulaşmayı hedefliyor

Güncelleme :16.02.2021

 2022 yılına kadar 175 GW’lık kurulu yenilenebilir enerji gücüne ulaşmayı hedefleyen Hindistan, 2030 yılında ise bu hedefi 450 GW’a çıkarmayı amaçlıyor.

Paris Anlaşması taahhütlerini yerine getirme konusunda kararlı olan Hindistan Hükümeti, BloombergNEF’in gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji için yatırım koşullarını değerlendiren ve 108 ülkeyi değerlendiren raporunda ikinci sırada yer alıyor.

2022 yılına kadar 175 GW’lık kurulu yenilenebilir enerji gücüne ulaşmayı hedefleyen Hindistan, hükümetin ve şirketlerin girişimleri ile bu hedefi 2030 yılında 450 GW’a çıkarmayı amaçlıyor.

Pandemide güneş enerjisi desteklendi

Hükümet pandemi sürecinde  güneş enerjisi santrali işletme ve bakımını temel bir hizmet kategorisine aldı ve güneş enerjisine yönelik destekleri artırdı.

Sektör oyuncuları da Covid sonrası dönemde, şebeke ve kamu hizmeti modernizasyonuna yatırım ile altyapının yükseltilmesi için gerekli adımların hemen atılmasını istiyor. Bu adımların  ekonomik iyileşme ve istihdam yaratmada kilit güç olacağı belirtiliyor.

Vikram Solar Genel Müdürü Gyanesh Chaudhary, The Economic Times’a yaptığı açıklamada, “Hindistan’daki güneş enerjisi endüstrisi, salgın sırasında Hindistan Hükümeti’nden hatırı sayılır destek aldı.

Küresel olarak, ülkeler tedarik zincirlerini gözden geçiriyor ve dünya, ticaret pazarlarını çeşitlendirmek için Hindistan’a bakıyor. Bu Hindistan için büyük bir fırsat. Hindistan, yenilenebilir enerji için küresel üretim merkezi olacak kaynaklara, teknolojiye, liderliğe ve becerilere sahip. Yerli güneş enerjisi üretimini artırmak için hem tarife hem de tarife dışı engelleri kapsayan kapsamlı bir politika çerçevesine ihtiyacımız var.” dedi.

Bu haber 2515 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.