Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Fortune Global 500’e giren tek Türk şirketi Koç Holding, artık TEİD üyesi

Güncelleme :17.03.2021

 Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri arasına, 1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan, Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu Koç Holding de katıldı.

Etik ve İtibar Derneği TEİD’in yeni üyesi, 100 yıla yaklaşan yolculuğu boyunca Türkiye’nin sanayileşmesinden küreselleşmesine kadar pek çok atılımında sorumluluk alarak rakiplerinden ayrışmayı başaran Koç Holding oldu. 

Koç Holding, 1926’dan bugüne, 100 yıla yaklaşan yolculuğu boyunca Türkiye’nin sanayileşmesinden küreselleşmesine kadar pek çok atılımında sorumluluk alarak her zaman ilklerin öncüsü oldu. Türkiye’de ilk anonim şirketinin kurulması, ilk endüstriyel girişim, ilk uluslararası ortaklık, ilk halka arz gibi pek çok ilki gerçekleştirdi. 

Koç Topluluğu gelirleri ve ihracatının yanı sıra, Borsa İstanbul’daki payı, ödediği vergiler ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin en büyük şirketler topluluğu. Kombine gelirleri 2020 yılsonu tahmini GSYH’nin yüzde 7’sine karşılık geliyor. Türkiye ihracatındaki yüzde 7’lik payıyla Türk ekonomisinin itici gücü konumunda olan Koç Holding, Fortune Global 500 sıralamasında yer alan tek Türk şirketi. Koç Holding, uzun vadede yüksek büyüme potansiyeli sunan enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde güçlü rekabet avantajlarıyla lider pozisyonlara sahip. Tüm paydaşları için yarattığı katma değeri artırmayı amaçlayan Koç Topluluğu, 100 yıla yaklaşan yolculuğunu, uzun vadeli değer yaratma hedefi ve küresel büyüme vizyonu çerçevesinde devam ettiriyor.

İş etiği ilke ve değerlerinin şirketlerin tüm idari ve ticari fonksiyonları tarafından benimsenmesi ve bir iş yapma biçimi haline gelmesi hedefiyle 2010 yılında kurulan Etik ve İtibar Derneği TEİD, bugün GSYH'nın yüzde 15'ini oluşturan ve 250 binin üzerinde çalışanı istihdam eden önde gelen kurum ve kuruluşlardan oluşuyor. 

Bu haber 2283 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.