Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Avrupa enerji depolama dağıtımı 2021'de neredeyse iki katına çıkacak

Güncelleme :23.03.2021

 2021, Avrupa'da yeni hizmetlerin açılmasıyla sektör için özellikle güçlü görünüyor

Avrupa Enerji Depolama Birliği (EASE) Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa'daki enerji depolama pazarının 2020'de görülen yıllık depolama dağıtımlarını neredeyse iki katına çıkararak 3.000 megawatt saate (MWh) ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Avrupa Enerji Depolama Pazarının (EMMES) beşinci baskısına göre, 2021, Avrupa çapında açılan yeni hizmetlerle sektör için özellikle güçlü görünüyor.

EMMES, İtalya, İngiltere ve İskandinav bölgesi, artan süreli şebeke seviyesinde depolama projelerine olan talebi destekleyerek, geçen yıl Avrupa genelinde sayaç başı pazarlarının güçlü performansını vurguluyor.

Rapor, konut, ticari ve endüstriyel (C&I) sektörlerinin, kilitlenmeler nedeniyle yerinde kurulumların engellendiği Covid-19 salgınının etkisini çok daha fazla hissettiğini gösterdi.

Rapor, bu sektörlerin sadece iyileşmekle kalmayıp, 1,8 trilyon Euro'luk EU Covid-19 Kurtarma Planı'nın yardımıyla salgın ortadan kalktığında daha da artacağını bekliyor.

Avrupa Parlamentosu, Komisyonu, yeni pazar teşvikleri yaratabilecek ve toparlanmayı hızlandırmaya yardımcı olabilecek yeni ve kapsamlı bir AB enerji depolama stratejisi geliştirmeye çağırdı.

Raporda, "1,8 trilyon Euro'luk AB COVID-19 Kurtarma Planı, depolama dahil olmak üzere temiz enerji teknolojilerine önemli kamu yatırımı sağlamayı bekliyor," dedi.

EMMES, Avrupa Parlamentosunun Komisyonu yeni pazar teşvikleri yaratabilecek ve toparlanmayı hızlandırmaya yardımcı olabilecek yeni ve kapsamlı bir AB enerji depolama stratejisi geliştirmeye çağırdığını söyledi.

Bu haber 2632 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.