Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Akaryakıtta kritik 'Tavan fiyat' zirvesi

Güncelleme :06.04.2021

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt dağıtım şirketlerinin “gizli zam” yaparak, kar paylarını artırdıkları gerekçesiyle bir süre önce  benzin ve motorinde “tavan fiyat” uygulaması başlatmıştı. Uygulama, 2 ay devam edecek. Sektörde, gerek dağıtım şirketlerini (PETDER ve ADER) gerekse de bayileri bir araya getiren (TABGİS ve PÜİS) derneklerin üst yönetimi, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’la görüşmek için kolları sıvadı.

Bu kapsamda TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi üzerinden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan randevu talep edilmesi benimsendi. Görüşmenin, Yılmaz’ın programının “uygun” olması durumunda bu hafta yapılması bekleniyor. Tek gündem maddesi, 18 Mart’ta uygulanmaya başlanan “tavan fiyat” ve halen benzin ve motorinde (litrede) 70 kuruş düzeyinde olan kar marjı olacak. Sektör, EPDK’nın konuya ilişkin nabzını tutacak. Ankara’nın, marjların geleceğine ilişkin perspektifini ve bakış açısını anlamaya çalışacak.

"TAVAN FİYAT" UYGULAMASI SONA ERECEK Mİ?

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS),bir süre önce yazılı açıklama yaparak, “tavan fiyat” uygulamasının kaldırılmasını istedi. Sendika, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının yeniden başladığına işaret ederek, bu nedenle akaryakıt istasyonlarının satış hacimlerinin daha da azalacağını, sektörün bu yükü kaldıramayacağını ifade etti.

EPDK kaynakları ne düşünüyor?

Kaynaklar, uygulamanın devam edeceği mesajını verdi. Buna göre akaryakıtta “tavan fiyat”, 18 Mart’tan geçerli olmak üzere 2 ay devam edecek. Mayıs ayının ikinci yarısında tavan uygulaması sona erecek, pompa satış fiyatlarında “normal” süreç işleyecek.

Bu haber 2087 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.