Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

ABD Enerji Bakanlığı, araçların karbondan arındırılması için 162 milyon dolar taahhütte bulundu

Güncelleme :17.04.2021

ABD Enerji Bakanlığı (DOE), karbon emisyonlarını düşürmeyi, araçları elektrikli hale getirmeyi ve elektrikli araç altyapısını genişletmeyi desteklemek için finansman fırsatını açıkladı

DOE'nin Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Enerji Bakanlığı (DOE), verimi artırmak ve otomobiller, kamyonlar ve arazi araçları arasında karbon emisyonlarını azaltmak için 162 milyon dolardan fazla değere sahip iki finansman fırsatını açıkladı.

Finansman, yük taşımacılığını elektrikli hale getirmeyi amaçlayan SuperTruck girişimlerinin bir sonraki aşamasını, elektrikli araç (EV) altyapısını genişletme ve karayolu ve arazi araçları için emisyonları azaltma çabalarını destekleyecek.

Enerji Bakanı Jennifer M. Granholm, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmanın ABD'nin en büyük emisyon kaynağını agresif bir şekilde azaltması gerektiği anlamına geldiğini söyledi: ulaşım sektörü.

Yeni finansman, ulaştırma sektörü emisyonlarına en çok katkıda bulunan iki firmaya yardım etmeyi amaçlıyor: yaklaşık% 60'ından sorumlu olan binek otomobiller ve hafif hizmet kamyonları ve yaklaşık dörtte birini kapsayan orta ve ağır hizmet kamyonları.

"DOE'nin ilk iki SuperTruck girişimi, Amerikan yarı pazarındaki en büyük kamyon üreticilerinin yakıt verimliliğinde büyük sıçramalara yol açmasına neden oldu," dedi ve yeni fonun, her boyuttaki kamyonları elektrikli hale getirmeye yönelik bir itme ile bu ilerlemeyi üçe katladığını ekledi.

Biden yönetimi

Açıklamaya göre, iklim krizini ele almak için temiz bir enerji ekonomisi inşa etmek Joe Biden Yönetimi'nin en önemli önceliğidir ve ulaştırma sektörü bu çabada kritik bir rol oynayacak.

Açıklamada, "Ulaşım, ABD'nin toplam enerji ihtiyacının yaklaşık% 30'unu oluşturuyor ve ülkenin sera gazı emisyonlarının en büyük payını oluşturuyor.

Bu haber 2173 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.