Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Enerji’den Yeni Uygulama Döneminin İlk Çeyreğinde Güçlü Başlangıç

Güncelleme :05.05.2021

 Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe Türkiye'nin lider şirketi Enerjisa Enerji, yılın ilk çeyreğinde güçlü bir finansal performans gösterdi ve nakit akışında önemli bir artış yakaladı. Covid-19 pandemisinin küresel ve yerel piyasalarda yarattığı belirsizlikler devam etmesine rağmen, Enerjisa Enerji 2021 yılının ilk çeyreğinde 306 milyon TL tutarında şebeke yatırımı gerçekleştirdi. Konsolide Faaliyet Geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 büyüme ile 1 milyar 628 milyon TL oldu.

%20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan Enerjisa Enerji, 31.03.2021 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, 2021 yılının ilk çeyreğinde konsolide Faaliyet Gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırarak 1 milyar 628 milyon TL’ye çıkardı.  

“Kesintisiz enerji temini için şebeke yatırımları ilk öncelik”

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Türkiye’nin enerjisi olarak tam 25 yıldır bu topraklara değer katıyoruz. Bugüne kadar elektrik enerjisi alanında öncü ve lider olarak, ülkeye en iyi hizmeti sunmaktan ve yenilikçi çözümler üretmekten gurur duyuyoruz. 

2021 yılında başlayan yeni tarife dönemi, yatırımları desteklemeye devam ederken, hizmet seviyesinde kalite artışını da teşvik etmektedir.  Bu konular öncelikli olmaya devam edecektir. Aynı zamanda, pandeminin damga vurmaya devam ettiği 2021 yılında da elektrik dağıtım ve satış hizmetini tüm bölgelerimize kesintisiz bir şekilde devam ettirmek ve çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin ve müşterilerimizin sağlıkları için gereken tedbirleri en iyi şekilde sağlamak için tüm önlemleri almaya devam edeceğiz. 

Sürdürülebilirliği ve teknolojiyi odağına alan enerji çözümlerine odaklanıyoruz 

Enerjisa olarak amacımız gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için, müşterilerimiz için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmeye devam etmek. Galatasaray ile gerçekleştirdiğimiz Enerji Performans Modeli ile Galatasaray stadyumuna 4.1 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi tesisi kurulum anlaşmamız bu alandaki inisiyatiflerimize bir örnek teşkil ediyor.    

 “Baz Alınan Net Kar, Faaliyet Gelir artış oranının önemli ölçüde üzerinde bir büyüme oranı ile artarak 522 milyon TL’ye ulaştı.”

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Dördüncü uygulama döneminin ilk çeyreğinde sağlıklı risk yönetimi süreçlerimiz, güçlü bilançomuz ve destekleyici düzenleyici sistemimiz ile güçlü sonuçlar elde ettik. Yılın ilk çeyreğinde sağlam bir kar artışı ve nakit akışında önemli bir artış yakaladık. Baz Alınan Net Kar, yüzde 48 büyüyerek 1Ç21’de 522 milyon TL’ye ulaştı, bu şekilde artış oranı Faaliyet Geliri artış oranının önemli ölçüde üzerinde gerçekleşti. Aynı zamanda güçlü sonuçlarımız sayesinde finansal net borcun faaliyet gelirine oranı geçen yılın ilk çeyreğinde 1,9 kat iken, bu yılın ilk çeyreğinde 1,4 kata düştü.

Hissedarlarımıza sürdürülebilir temettü ödeme taahhüdümüze uygun şekilde, Nisan ayında hisse başına 0,96 TL brüt temettü ödemesi gerçekleştirdik. Bu geçen seneye göre %60 artışa denk gelmektedir

Büyümemizin temelini; güçlü operasyonel yapımız ile birlikte yeni ve sürdürülebilir enerji dünyasına özel odağımız oluşturuyor. Türkiye'de gelecek nesillere daha güvenli, daha temiz ve daha iyi bir enerji geleceği sağlama yolculuğuna gönülden bağlıyız” dedi.

Bu haber 1889 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.