Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

TEİAŞ halka arz edilecek

Güncelleme :07.07.2021

 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), internet sitesinde yayımlanan duyuruda, TEİAŞ'ın, 2 Temmuz 2021 tarihli ve 4222 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile halka arza yönelik hazırlık işlemlerine başlanmak üzere özelleştirme kapsamına alındığı hatırlatılarak, "Söz konusu kararda açık ve kesin bir şekilde belirtildiği üzere, özelleştirme yöntemi halka arz olup, TEİAŞ’taki çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü kesin surette devam edecektir. Şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devri söz konusu değildir." denildi.

Şirketin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlılığı devam edecek

Şirketin statüsü ve personeline ilişkin durumuna da dikkati çekilen açıklamada, "Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ'ın ve personelinin mevcut statüsü ile şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payının halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılmasının hedeflendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır. Halka arz hazırlık sürecinde ve devamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve diğer bütün paydaşlar olarak, tüm iş süreçlerinin ve TEİAŞ’ın faaliyetlerinin kusursuz bir şekilde sürdürülmesine en yüksek düzeyde dikkat edilecek ve önem verilecektir. Süreç hakkında yetkili kişi ve kurumların yapacağı açıklamalar dışında ortaya atılan hiçbir söylentiye, yanlış ve yanıltıcı yorumlara itibar edilmemelidir.

Bu haber 2017 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.