Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

İnci GS Yuasa, AR-GE Performansıyla da Fark Yaratıyor

Güncelleme :13.07.2021

 İnci GS Yuasa, Turkishtime tarafından 8 yıldır gerçekleştirilen “Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi” araştırmasında, bu sene de sıralamadaki ilk akü şirketi olarak öne çıkıyor. Türkiye’de akü teknolojileri üzerine sektördeki ilk AR-GE merkezinin kurucusu olan İnci GS Yuasa, AR-GE alanındaki yatırımlarını artırarak sürdürüyor. 

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından şirketlerin Ar-Ge alanında ortaya koyduğu performans odağında hazırlanan “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması”, pandemi ile geçen 2020 verilerini kapsıyor. İnci GS Yuasa listede, AR-GE’ye en çok yatırım yapan akü firması olarak yer alıyor. Akü sektöründe Türkiye’nin ilk AR-GE merkezinin kurucusu olan İnci GS Yuasa, pandemiye rağmen AR-GE yatırımlarını bir önceki yıla göre arttırdı. 

Türkiye’nin en büyük akü üreticisi konumunda bulunan şirketin AR-GE faaliyetlerinden bahseden İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, AR-GE merkezi ile sektörde kalitenin referans noktası olmayı hedeflediklerini belirtti. İnovasyon kültürü yaratmak adına uzun süre önce yatırım yapmaya başladıklarının altını çizen Elbirlik; “Şirket olarak teknolojilerimizi geliştirmek ve tüketicilerimize her araç segmentinde yenilikçi ürünler sunmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Japon ortağımız GS Yuasa’nın akü alanındaki 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimlerinden de faydalanarak sektörümüzün teknoloji lideri olarak AR-GE yatırımlarımızı arttırmaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar mevcut çalışmalarımızı desteklemek ve ileriye taşımak için yatırım hedeflerimiz bulunuyor. AR-GE performansları ile değer katan şirketler arasında yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bu haber 2169 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.