Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Tırport, pandemide iş hacmini 10 kattan fazla artırdı

Güncelleme :31.08.2021

 Tırport, pandemide geçen 1,5 yıl içinde iş hacmini 10 kattan fazla artırarak, günde 3,400’ün üzerinde FTL taşımayı yönetmeye ve 70 binin üzerinde kamyoncuya hizmet vermeye başladı.

Lojistik sektörünün uçtan uca dijital dönüşümüne önderlik eden Tırport, pandemide geçen 1,5 yıl içinde iş hacmini 10 kattan fazla artırarak, günde 3,400’ün üzerinde FTL taşımayı yönetmeye ve 70 binin üzerinde kamyoncuya hizmet vermeye başladı.

Tırport’un nakliye operasyonlarının uçtan uca mobil telefonla yönetilmesinin ve güvenilir kamyonculara ulaşmanın dijital dönüşüm noktası olduğunu kaydeden Tırport Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kale, şunları söyledi: 

“Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarının günde maksimum 2.500-3.000 kamyon FTL (tam kamyon yüklü) taşıma yapabildiği bugünlerde, özellikle KOBİ’lerden gelen yoğun taleple, Tırport olarak günlük taşımayı 3.500 FTL kamyona çıkardık ve 2021 yılının sonunda günlük 4 bin FTL taşımaya ulaşmayı planlıyoruz. KOBİ’ler coronavirüs nedeniyle alışık oldukları klasik yöntemlerle uygun kamyonlara ulaşamayınca, dijital platform olan Tırport’u keşfettiler. Aynı şekilde, kamyoncular da, hızla Tırport üyesi olmayı tercih ediyorlar. Geldiğimiz noktada, sistemimizdeki aktif üye sayısı 70 binin üzerine çıktı. Tırport olarak, 2023 yılının sonunda, pazardan %7’lik bir pazar payı almayı ve günde 30 binin üzerinde taşımayı yönetmeyi planlıyoruz. Türkiye’deki 250 bin kamyoncunun bulundukları yerden yük bulabilecekleri, daha yolda giderken dönüş yükü fırsatlarından haberdar olabilecekleri, herhangi bir sorun yaşadıklarında çağrı merkezimizden 7/24 destek alabilecekleri bir numaralı tercihi olmayı istiyoruz. Aynı zamanda, Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetlerde lojistik ekosistemine liderlik eden teknolojilerden birisi olacağız’’ diye konuştu.

 Tırport, lojistikte verimliliği %80 artırırken, bekleme süresini %43 azaltıyor 

 Türk Lojistik Teknolojileri Startup’ı Tırport, sahip olduğu teknolojiler ile lojistik firmalarına, üreticilere ve kamyonculara değer katıyor. Avrupa’da önde gelen 3 lojistik dijital platformu arasında bulunan Tırport, lojistik operasyon yönetiminde verimliliği %80’in üzerinde artırırken, kamyoncuların dönüş yükü bekleme sürelerini %43 azaltıyor ve lojistik operasyonlarının gerçek zamanlı ve konum tabanlı izlenerek yönetilmesini sağlıyor.  

 Tırport’un kamyonculara ve kurumsal firmalara sağladığı faydalar: 

 A-Tırport Kamyoncu Aplikasyonu (iOS, Android) ile Kamyoncular: 

1-Diledikleri yer ve zamanda, kamyonun özelliklerine ve beklentilerine uygun yüke hızlıca ulaşabilirler. 

2-Daha yolda giderken, akıllı algoritmaların desteği ile dönüş yükü bulabilirler.  

3-Belirli yük sahiplerinin ve lojistik firmalarının “Güvenilir” portföylerinde yer alabilirler ve  onlardan çıkacak yük fırsatlarından anında haberdar olacaklardır. 

4-7/24 Tırport Akıllı Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirler. 

5-Param Tırport Kart ile nakliye ödemelerini doğrudan Tırport kartına alabilirler, aynı zamanda indirimli akaryakıt ve diğer avantajlarda faydalanabilirler. 

 B-Tırport Kurumsal Aplikasyonu (iOS, Android, i-pad) ile Yük Sahipleri ve Lojistik Firmaları: 

1-Tüm nakliye operasyonlarını 7/24 izleyebilirler ve yönetebilirler. Hangi operasyonlarında kaç kamyon açıkları olduğunu, kaçının yükleme aşamasında, kaçının yolda, kaçının teslim sürecinde olduğunu görebilirler. Herhangi bir sorun olduğunda anında müdahale edebilirler.

2-Operasyonlarını tek bir noktadan yönetebilir, operasyonlarının tüm süreçlerini gerçek zamanlı izleyerek, daha etkin kontrol edebilir, verilerini daha sağlıklı analiz edebilir ve iş akışlarını optimize edebilirler.

 3-Boş dönmek zorunda kalacak filo kamyonlarına Tırport üzerinden spot yük bulabilirler. Böylece filolarındaki kamyonları daha verimli kullanarak karlılıklarını artırırken, araçlarının boş km oranını azaltarak karbon ayak izinin düşürülmesine katkı sağlayabilirler.

4-Şoförlerinin performanslarını izleyebilir, kamyon bazında karlılık ve verimliliklerini ölçebilirler.

5-Taşıma yaptırdıkları ve memnun kaldıkları kamyonculardan “güvenilir kamyoncu” havuzu oluşturabilirler ve ihtiyaçları olduğunda öncelikle onlara yük önerebilirler.

6-Belgelerini dijital olarak yönetme gücüne kavuşurlar. İrsaliye, fatura gibi tüm resmi dokümanlara dijital olarak her yerden ulaşabilirler.

7-Tüm geçmiş taşıma verilerine ve güncel kamyoncu evraklarına 7/24 dijital olarak erişebilirler.

8-Tırport web tabanlı dashboard’larından, Tırport yönetim panellerinde ihtiyaçları olan tüm raporlar, kendilerine özel gerçek-zamanlı, konum-tabanlı, istedikleri zaman dilimleri için her zaman hazırdır. 

9-Tırport mevcut erp yapılarına kolayca entegre edilebilir. Tırport’la yük girişlerini toplu olarak yapabilir, düzenli yüklerini kaydederek iş akışlarını hızlandırabilirler.

10-Gümrüğe takılan kamyonu, durmaması gereken yerde bekleme yapan şoförü, rotasını değiştireni, vaktinde boşaltma noktasına varamayacak olanı, boşaltma noktasına gelmiş ve hala boşaltma için bekletileni, önceden görebilirler ve aksaklıklardan anında haberdar olabilirler.

11-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Yeni Karayolları Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2022 itibariyle zorunlu hale getireceği U-ETDS raporlama altyapısı Tırport’da hazırdır.

 

Bu haber 1546 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Talay Logistics Elektrikli Çekici Filosunu Habaş’ın Yerlileri İle Güçlendirdi... 03.05.2025
BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi... 03.05.2025
Toyota Avrupa Pazarında Yüksek Satışlarıyla Parlamaya Devam Etti... 03.05.2025
Karsan’dan Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi’ne Tam Destek! ... 03.05.2025
Enerji Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak... 03.05.2025
Kimya Sektörünün İhracatı 4 Ayda 10 Milyar Doları Aştı... 03.05.2025
Alman Enerjisine Sahip Opel Modellerinde Sıfır Faizli Finansman Olanakları!... 03.05.2025
Suriye'den Türkiye'ye enerji alanında yatırım çağrısı... 03.05.2025
EPDK, Petrol Ofisi AŞ'nin Konyaaltı’ndaki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişikliğe gitti... 03.05.2025
Bakan Bayraktar, "enerjide merkez ülke" olan bir Türkiye hedeflediklerini açıkladı... 03.05.2025
İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi... 03.05.2025
Shell'in ilk çeyrek karı % 28 düşüşle piyasa beklentilerinin üzerinde geldi... 03.05.2025
Anadolu Isuzu Suudi Arabistan pazarında... 03.05.2025
Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü... 03.05.2025
Mercedes-Benz’den Mayıs ayı kampanyaları... 03.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.