Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Pirelli'nin geleceği gençlerin elinde

Güncelleme :03.03.2013

 Pirelli dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinden yarınlara ışık tutmalarını istiyor. En iyi anlatımlar New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilecek ve Pirelli’nin faaliyet raporunda yer alacak.

Pirelli, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden öğrencilere 10 kelime ile geleceği anlatmalarını istiyor. Belirlediği jüri ile seçilen en iyi anlatımlar, New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilirken, aynı zamanda Pirelli’nin faaliyet raporunda yer alıyor olacak.

Yarışmaya Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere toplamda 3 üniversite katılıyor. 2013 Pirelli Takvimi fotoğrafçısı Steve McCurry ve F1 pilotu ve 3 kez F1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel ise yarışmanın jürisinde yer alıyor.

Yarışma ile seçilen en iyi 10 üniversite öğrencisi  Pirelli’nin R&D merkezinin, kültürel ve tarihi arşivlerinin yer aldığı Pirelli Vakfı’nın ve modern sanat sergi alanı olan Hangar Bicocca’nın da yer aldığı Milano’daki merkez ofisinde 2 ay staj yapma imkanı bulurken; seçilen en iyi anlatımlar ise New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilecek ve Pirelli’nin faaliyet raporunda yer alacak. 

Anlatımlar arasından en iyileri seçecek olan jüri ayrıca; Bina Agarwal,Manchester Üniversitesi Ekonomi Profesorü ve “Ekolojik Ekonomiler  Uluslararası Topluluğu” Başkanı, Thomas Goetz, Wired dergisi direktörü ve bilimsel izler yazarı, Carlo Ratti, MIT Senseable City Lab direktörü ve Giuseppe Tornatore, yönetmen, prodüktör ve senaristten oluşuyor. 

Başvurular www.pirelli.com ve sosyal medyada facebook üzerinden yapılabiliyor:

( www.pirelli.com/corporate/en/default.html, https://apps.facebook.com/imaginingthefuture/)

 

 

Bu haber 4015 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.