Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Marmara Park, Espark ve TerraCity AVM’leri %100 Yenilenebilir Enerji Kullanıyor

Güncelleme :21.09.2021

  ECE Türkiye yönetiminde bulunan Marmara Park, Espark ve TerraCity alışveriş merkezleri, kullandıkları elektriği yerli ve milli yeşil enerji sertifikası YEK-G ile belgelendirdi. 

 Ziyaretçilerine sunduğu hizmetleri her geçen gün daha da genişleten ECE Türkiye yönetimindeki alışveriş merkezleri, sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başarıyor. ECE Türkiye yönetimindeki Marmara Park, Espark ve TerraCity AVM’leri, EPİAŞ (Elektrik Piyasaları İşletme A.Ş.) tarafından sağlanarak Zorlu Enerji üzerinden aldıkları elektrik sayesinde, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını sıfırlayarak %100 yenilenebilir enerji kullandıklarını belgelemiş oldu. Bu gelişme ile ECE Türkiye sürdürülebilirlik konusuna verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. 

 Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan ECE Türkiye Tesisler Yönetimi Müdürü Hakan Kaya, “Yönetimimizde bulunan alışveriş merkezlerinde misafirlerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermenin yanı sıra topluma, doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızı da dikkate alarak hareket ediyoruz. ECE Türkiye olarak sürdürülebilirlik konusu her zaman ana gündem maddelerimiz arasında yer aldı. Yönetmekte olduğumuz Marmara Park, Espark ve TerraCity AVM’lerinin yeşil enerji sertifikaları almaya hak kazanması da bu yöndeki çalışmalarımızın bir sonucu. Temmuz ayından itibaren elektrik tüketiminden kaynaklı karbon emisyonumuzu sıfırladık. YEK-G sertifikasıyla birlikte, Zorlu Enerji üzerinden tedarik ettiğimiz enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretildiği kanıtlanmış oldu. Müşterilerimizin güvenli ve sağlıklı ortamlarda keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu haber 1531 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
EDEDER Enerjinin Geleceği ve Depolama Kongresi’nde ‘Bölgenin Batarya Üssü: Türkiye’ Hedefi Masaya Yatırılacak... 26.11.2025
Bakan Bayraktar, yeni enerji kaynaklarının potansiyelini değerlendiriyoruz... 26.11.2025
İmsan Group’tan Mersin’e 5 Prestijli Ödül Birden!... 26.11.2025
Samsung Split Isı Pompası ile yaz-kış bütçenizi koruyun ... 26.11.2025
Schneider Electric EcoStruxure ADMS ve Inavitas’tan Başkent EDAŞ’a Şebeke Yönetim Hizmeti... 26.11.2025
600 km menzil: Renault Trucks elektrikli uzun yol çekicilerini tanıttı... 26.11.2025
SOCAR Türkiye'nin “Project Finance” kitabının tanıtımı SOCAR'ın Bakü Yüksek Petrol Okulu'nda gerçekleşti... 26.11.2025
CK Enerji Çamlıbel Elektrik’ten sektörde bir ilk: Tarımın Enerjisi Raporu... 26.11.2025
Elektrik şebeke modernizasyonuna 6 milyar dolar ... 26.11.2025
Darphane ve TP Türkiye’ye Contact Center World’dan iki ödül... 26.11.2025
Yalıtım, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik için en etkili yatırım... 26.11.2025
SEDAŞ, Yol ve Çevre Güvenliğini Artıran Aydınlatma Çalışmalarını Sürdürüyor... 26.11.2025
Kronos Enerji, Odoo ERP ile Dijital Dönüşüm Sürecinde Yeni Bir Adım Atıyor... 26.11.2025
Ecogreen Enerji, YEKA GES yarışmalarında 50 megavat kapasiteli Bolu GES projesini kazandı... 26.11.2025
ASİS Otomasyon 25. Yılını Görkemli Bir Gala Gecesiyle Kutladı... 26.11.2025
DHL Express, Dünyanın En İyi İşverenleri Arasında Yer Aldı... 26.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.