Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Limak Enerji Leyleklerin Uğrak Noktası Gölyazı’yı Temizledi

Güncelleme :22.09.2021

 Limak Enerji, sürdürülebilir bir dünya için doğayı korumaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Hizmet bölgesinde pek çok alanı çöplerden arındıran ve doğal görünümüne kavuşturan Limak Enerji Çevre Timi, Yeşim Tekstil Doğa Kulübü ile birlikte Bursa’nın Gölyazı Mahallesi’nde temizlik çalışması yaptı. Leyleklerin yaşamlarını tehdit eden misina, balıkçı ağları ve plastik gibi materyaller toplandı.

Doğaya verilen tahribata dikkat çekmeyi ve çevre temizliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Limak Enerji Çevre Timi, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çevre temizliğine katkı sağlamaya devam ediyor. Şirket gönüllülerinden oluşan Çevre Timi’nin bu kapsamdaki son durağı ise Gölyazı oldu. Yapılan iş birliği kapsamında ekolojik dengenin korunması için çevre duyarlılığının önemine dikkat çekilirken, leyleklerin yaşamlarını tehdit eden misina, balıkçı ağları, plastik poşet, ambalaj, gıda ve kağıt atıkları ile pet şişe gibi plastik atıklar ve sigara izmaritleri toplanarak örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza atıldı. 

Amaç leyleklere daha iyi bir yaşam alanı sunmak

Düzenli olarak faaliyetlerine devam eden Limak Enerji Çevre Timi, Gölyazı’yı temizleyerek, doğaya bırakılan çöplerin insan ve diğer canlıların hayatını nasıl tehdit ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Yapılan çalışma ile leyleklere daha iyi bir yaşam alanı sunmak için göç ederek geldikleri bölgeleri temizleme hedefinin ilk adımı da gerçekleşmiş oldu.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya devam eden Limak Enerji Çevre Timi üyeleri, “Sağlıklı bir çevre için her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bizler de Yeşim Tekstil ve bölge halkı ile birlikte leyleklerin göç ederek geldikleri mevsime kadar, bu bölgede leyleklerin yuvalarına taşıyabileceği ve yaşamlarını tehdit eden atıkları toplayacağız. Leyleklerin yaşam alanını iyileştirmek için yaptığımız bu projemizi mart ayına kadar belirli aralıklarla gerçekleştirerek, onlara göç edip geldikleri bu bölgede daha temiz bir alan sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Bu haber 1510 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.