Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Uzman, İngiltere'de enerji ve gıda krizlerinin büyüdüğünü söylüyor

Güncelleme :14.10.2021

 Martyn James, "Panik satın alan insanların benzin almak için acele etmesi gibi olağandışı tepkiler gördük" diyor.

Bir uzmana göre, pandemi sonrası dönemde yükselen fiyatlar ve tedarik zinciri darboğazları nedeniyle İngiltere'de enerji ve gıda krizleri büyüyor.

Sorun çözme hizmeti sağlayıcısı Resolver UK'de para ve tüketici hakları uzmanı Martyn James, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, "Salgın birçok tedarik zincirini etkin bir şekilde kapatıyor" dedi.

Koronavirüs pandemisi sırasında fabrikalar kapatıldığından çip kullanan elektronik cihazların da etkilendiğini söyledi.

James, Brexit'ten kaynaklanan sorunlara ve yansımalarına işaret ederken, pandeminin nakliyeyi de olumsuz etkilediğini söyledi.

"Yani, örneğin kalifiye kamyon şoförleri veya tavuk ve hindi işleyen fabrikalarda çalışacak ve Noel yemeği yapacak ve ayrıca hasadı yapacak çok fazla sorun görüyoruz" dedi.

James, tüm bu faktörlerin bu belirli zamanda aynı anda devreye girdiğini vurguladı.

"Bu, sokaktaki ortalama bir erkek veya kadın için çok endişe verici bir zaman" dedi.

"Panik satın alan insanların benzin almak için acele etmesi gibi olağandışı tepkiler gördük, etrafta dolaşacak kadar benzin olmasına rağmen, mesele sadece onu pompalara götürmekle ilgili" diye ekledi.

James, toptan enerji fiyatının kaydedilen en yüksek seviyede olduğunu kaydetti.

'Endüstrilerimizin çoğu elektriğe bağımlı ve firmaların istediklerini şarj etmelerini engelleyecek bir üst limitleri yok. Bu nedenle, üretimde kalmanın çok pahalı olması nedeniyle bazı işletmelerin kapanmak zorunda kalabileceği bazı durumlara bakıyoruz” diye açıkladı.

"Şimdi tüm bunlar, özellikle yeni ticaret anlaşmaları yapmaya çalıştığımız bir zamanda, hükümet ve dünyadaki diğer ülkelerle daha geniş müzakere kabiliyeti üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Dolayısıyla, şu anda görünüm oldukça gaddar” dedi.

Bu haber 1447 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.